Musorujsag
Élő Eredmények

Barrichello: Schumacher hét bajnoki címéből egy engem illetne…

F1Reports
Michael Schumachernek csak hatszoros világbajnoknak kellene lennie – véli a német egykori csapattársa, Rubens Barrichello…
Rubens Barrichello és Michael Schumacher a 2002-es Osztrák Nagydíj díjátadóján (Fotó: xpb.cc) Rubens Barrichello és Michael Schumacher a 2002-es Osztrák Nagydíj díjátadóján (Fotó: xpb.cc)

A brazil versenyző 2000-ben szerződött a Ferrarihoz, ahol Michael Schumacher márkatársa volt, egészen 2005 végi távozásáig. Noha a Ferrari mindig is tagadta, hogy Rubens Barrichello szerződése értelmében csak másodhegedűs lehetett a német oldalán, a gyakorlat nem egyszer igazolta, hogy a csapat valóban Schumacher köré épült. Hat közös szezonjuk során Schumacher egyértelműen csapattársa fölé nőtt: összesen 49 győzelmet és öt bajnoki címet söpört be ez idő alatt, miközben Barrichellónak 9 siker és két bajnoki ezüst (2002, 2004) jutott.

A jelenleg a brazil Stock Car-sorozatban versenyző egykori ferraris azonban úgy érzi, volt csapattársa sokat köszönhet neki. „Schumacher hét bajnoki címéből egy engem illetne” – jelentette ki a brazil Bandeirantes televíziónak.

Majd véleményét igazolandó, előhozakodott a rossz emlékű 2002-es Osztrák Nagydíjon történtekkel, ahol az addig vezető Barrichello csapata többszöri utasítására az utolsó kanyarban átadta a győzelmet Schumachernek. „Nem akartam elengedni őt, de olyan információt kaptam a Ferraritól, ami elgondolkodtatott. Emiatt végül elvettem a lábam a gázról” – mondta a 42 éves versenyző.

Barrichellót hazájában sokat bírálták amiatt, hogy túlságosan lassú Schumacherhez képest, ám elmondása szerint őt ez sosem foglalkoztatta. „Ez nem érdekel, de amikor a családomról beszélnek, az már bosszant” – mondta.

A maga 322 nagydíjrajtjával rekorder Barrichello kapcsán az elmúlt években többször is fölmerült, szívesen visszatérne még az F1-be. Legutóbb tavaly hozták hírbe a Caterhammel, amely csapat azóta megszűnt. A brazil elmondása szerint azonban jelenleg elégedett a Stock Car-sorozatban való részvételével. „Azt csinálom, amit szeretek, és élvezem, hogy megmutathatom Brazíliának, hogy jó versenyző vagyok” – zárta gondolatát.

További tartalmak