Musorujsag
Élő Eredmények

Megszerezte Tomorit a Győr

mti
Három magyar és két holland válogatott játékos érkezik nyáron a női kézilabda Bajnokok Ligájában címvédő Győri Audi ETO KC-hoz.

A csapat hétfőn jelentette be, hogy Tomori Zsuzsanna, Kiss Éva, Tóth Gabriella, Nycke Groot és Yvette Broch egyaránt 2017 júniusáig írt alá.

Tomori Zsuzsanna – MTI Fotó: Kovács Anikó

A jelenlegi keretből már ismert Katrine Lunde távozása, rajta kívül Herr Orsolya, Szepesi Ivett, Hornyák Ágnes, a spanyol Macarena Aguilar, valamint a horvát Vesna Milanovic Litre és Jelena Grubisic szerződését nem hosszabbítják meg. Az orosz Ana Szen maradása egyelőre bizonytalan.

Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke elmondta: jelentős átalakulás megy végbe az együttesnél a nyár folyamán, ezt a helyzetet részben az idei szezon sérülései miatti, időközi igazolások okozták. „Az új keret kialakításánál mindenképpen fő szempont volt, hogy a csapat olyan erőt képviseljen, amellyel továbbra is Európa élvonalában maradhat. Továbbá igyekeztünk a lehető legtöbb posztra hazai játékost beépíteni, valamint tovább folytatjuk a saját nevelésű, fiatal játékosaink beépítését a felnőtt csapatba” – tette hozzá.

Tomori 2007 és 2010 között már szerepelt Győrben. Ő jelenleg az FTC-Rail Cargo Hungaria játékosa, és az ETO tervei szerint a jelenleg súlyos térdsérülése után lábadozó brazil Eduarda Amorimmal osztozik a balátlövő poszton. Kiemelte: azért választotta a Győrt, mert BL-t szeretne nyerni. „Az ETO-ban végzett munkára van egy kis rálátásom, nagyon szimpatikus számomra, és úgy érzem, ebben a közegben, klasszis játékosok között még sokat tudok fejlődni. A feladat és az új lehetőség nagyon motivál” – fogalmazott Tomori.

A Székesfehérvártól érkező Kiss Évával szintén két évre szerződik a klub, ő a norvég Kari Aalvik Grimsbövel közösen őrzi majd az ETO kapuját. A 18 esztendős irányító, Tóth Gabriella a mosonmagyaróvári fiókcsapatból kerül át Győrbe, bízva abban, hogy tehetsége a BL-szintű elvárások mellett tovább bontakozhat. Groot 2011 óta a dán Midtjylland irányítója, míg a beállós posztra érkező honfitársa, Broch a Metzből érkezik. Mindketten hangsúlyozták a klub közleményében, hogy Európa élcsapatához szerződtek, aminek színeiben a BL-trófeáért harcolhatnak.

További tartalmak