Musorujsag
Élő Eredmények

Kecskemétre várják a legjobb öttusázókat

MTI
Ebben az évben kezdődik az olimpiai kvalifikáció, ezért a legjobb öttusázók el fognak jönni az április 30. és május 5. közötti kecskeméti öttusa világkupára - mondta Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány pénteken Kecskeméten, a verseny egyik helyszínén tartott sajtótájékoztatón.

A szövetségi kapitány az elmúlt évi kecskeméti versenyt több szempontból is sikeresnek nevezte: 16 év után magyar győztest avattak, s a rendezés magas színvonala is elismerést kapott.
Kitért arra, hogy a kecskeméti világkupa lesz a sorozat negyedik versenye, azután a döntő következik, amelynek első helyezettje már olimpiai kvótát szerez.

Pálvölgyi Miklós - MTI Fotó: Földi Imre Pálvölgyi Miklós – MTI Fotó: Földi Imre

Réczei Géza, a Magyar Öttusa Szövetség elnöke kiemelte, hogy a nemzetközi ellenőrök meg voltak elégedve a helyszínekkel, a várost kiváló partnerként értékelték.

Kármán Sándor versenyigazgató beszélt az új elvárásról, amely szerint a döntő napján a sportcsarnokban történő vívást követően nem az úszással folytatódik a verseny, hanem az úgynevezett bónusz vívással, amelyet szabadtéren rendeznek.

zeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere reményét fejezte ki, hogy a vk-verseny segít a sportág népszerűsítésében. Kiemelte: a verseny helyszínei az elmúlt 10-12 év fejlesztésének az eredményei, amelyek során új uszoda épült, felújították a sportcsarnokot, valamint a szabadidőközpontot.

 

További tartalmak