Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel és a kulturált kritikák

Speedweek
Rendkívül elismerően nyilatkozott Sebastian Vettelről a Ferrari technikai igazgatója. James Allison úgy véli, a német munkamorálja tökéletesen passzol a csapatéhoz.
Sebastian Vettel (Fotó: Batchelor / XPB Images) Sebastian Vettel (Fotó: Batchelor / XPB Images)

Maranellóban nem győzik dicsérni új szerzeményüket. Amióta megérkezett, Sebastian Vettelről kollégái már többször is elmondták, hogy extra lendületet adott az egész istállónak. Ezúttal a technikai igazgató, James Allison dicsérte a négyszeres bajnok személyiségét és munkához való hozzáállását.

„Sebastian mindenekelőtt egy remek fickó, rendkívül kulturált, földhözragadt, aki kiválóan kommunikál. Ha kemény kritikát kell megfogalmaznia, annak mindig megtalálja a konstruktív módját, ami építő jellegű. Minden pillanatban érezni, hogy előrébb akarja vinni a csapatot. A munkamorálja ránk is átragad. Minden, amit eddig láttam tőle, pozitív volt” – nyilatkozta elismerően új versenyzőjükről.

A hangulat Vettel szerint kulcsszerepet játszik abban, hogy a Ferrari ismét kezd magára találni. „A hangulat jelenleg szuper, mert tudjuk, milyen irányban kell haladnunk. De mindkét fél tudja, hogy a sikerig rögös út vezet. Jelenleg nem csak mi vagyunk lemaradva, hanem minden más csapat is, amelyet nem Mercedesnek hívnak. De sokat segít a jó hangulat, motiválja az embert” – jelentette ki a négyszeres világbajnok.

Majd kiemelte, bár végső céljuk a Mercedes utolérése, jelenleg még nem a németekkel kell foglalkozniuk. „Természetesen előre kell tekintenünk, nem hátra. A következő lépést viszont az jelenti, hogy megszilárdítsuk a helyünket a második pozícióban, és onnan folyatassuk a fejlődést.”

 

További tartalmak