Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel kegyelemdöfése Riccardónak…

ESPN, Autosport
Daniel Ricciardo elismerte, fájó volt számára nyerni látni tavalyi csapattársát, Sebastian Vettelt, miközben ő egy különös hiba miatt végigszenvedte a Maláj Nagydíjat. Aztán a verseny hajrájában jött a kegyelemdöfés…
Daniel Ricciardo (Fotó: Charniaux / XPB Images) Daniel Ricciardo (Fotó: Charniaux / XPB Images)

Az előző szezonban Daniel Ricciardo volt az egyetlen, akinek sikerült legyőznie az egyeduralkodó Mercedeseket. Az ausztrál három győzelmével akkori csapattársát, Sebastian Vettelt is elhomályosította. Azóta nagyot fordult a világ: miközben a télen a Ferrarihoz szerződő négyszeres bajnok Malajziában megszerezte első győzelmét az olaszokkal, Ricciardónak jutott a hálátlan szerep: csapattársa mögött, csak a 10. helyen ért célba, miután végigszenvedte a sepangi versenyt.

Az ausztrálnak a kegyelemdöfést lekörözése adta meg… „Ez volt a hab a tortán” – nyilatkozta fájdalmas iróniával az ESPN-nek Vettel győzelméről. „Egyébként gratulálok Sebnek, de hogy lekörözött… nos, nem a legszebb érzés ez a világon” – ismerte el.

Volt versenyzőjének főnöke, Christian Horner is gratulált a leintés után. „Sebastian hihetetlen versenyt futott, gratulálok neki és a Ferrarinak. Remélhetőleg legközelebb jobban megnehezítjük a dolgukat.”

 

A helyszínről tudósító riportereknek feltűnt, hogy a mindig mosolygós Ricciardo ezúttal meglehetősen fukar volt a szavakkal. De talán nem is csoda azok után, hogy egész verseny alatt problémák hátráltatták. „Nem volt izgalmas verseny, őszintén szólva tehetetlen voltam. Úgy éreztem, mindenre kész vagyok, fel voltam tüzelve, hogy kemény csatát vívok ma, de sok problémánk volt, ami hátráltatott minket ebben. Frusztráló. Szerettem volna nagyokat csatázni, de valahányszor sor került rá, jött valami hiba, vagy megfizettünk azért, hogy egyáltalán próbálkoztunk. Csak utas voltam a pályán, mentem körbe, és nem sok jó jött ki belőle. Hosszú nap volt” – mondta keserűen.

A Red Bull legfőbb gondját a délután folyamán a fékek jelentették – melyről számos alkalommal adott jelet a Danyiil Kvjat és Daniel Ricciardo autójából fölszálló koromfekete füstfelhő. „Ez a biztonsági autós fázis után kezdődött, és a helyzet a forgalomban csak rosszabbodott. Mihelyst tiszta volt előttem az út, máris jobb volt kicsit. Amikor harcolni próbáltunk, sokszor szélesre futottunk.”

Christian Horner, az istálló csapatfőnöke kiemelte, a Red Bull idén fékbeszállítót váltott, és még ki kell vizsgálniuk, mi történt pontosan. „Amikor forgalomba keveredtünk, a fékek hőmérséklete nagyon megnőtt, és nem lehetett befolyásolni, így pedig nem voltunk gyorsak” – mondta. „A verseny második felében pedig már csak arra összpontosítottunk, hogy célba érjünk. Igazán frusztráló délután volt. Rá kell jönnünk a probléma okára, és remélhetőleg Kínára kijavítjuk.”

 

További tartalmak