Musorujsag
Élő Eredmények

Hanga szezoncsúcsot ért el az olasz bajnokságban

MTI
Hanga Ádám idénycsúcsot jelentő 23, Lóránt Péter pedig 10 pontot dobott hétvégén az olasz kosárlabda-bajnokság 24. fordulójában.
Budapest, 2011. július 1. Hanga Ádám kosárlabdázó nyilatkozik a Duna Televízió stábjának a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A sportoló San Antonióból érkezett haza, ahol négy napot töltött, miután az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Spurs egy hete kiválasztotta az amatőr játékosbörzén. MTI Fotó: Földi Imre Budapest, 2011. július 1.
Hanga Ádám kosárlabdázó nyilatkozik a Duna Televízió stábjának a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A sportoló San Antonióból érkezett haza, ahol négy napot töltött, miután az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Spurs egy hete kiválasztotta az amatőr játékosbörzén.
MTI Fotó: Földi Imre

Az Avellinót erősítő – és februárban az All Star-gálán is szerepelt – Hanga 29 perc alatt két gólpasszt is gyűjtött a Bolognával szemben, hazai pályán 96-79-re megnyert találkozón.

„Huszonöt gólpasszt osztottunk ki, ezzel a győzelemmel életben tartottunk az esélyeinket a rájátszásra. Az idénycsúcsot jelentő 23 pontnak örülök, de a győzelemnek még jobban” – nyilatkozta az MTI-nek Hanga, hozzátéve: csapata a héten edzőváltáson esett át, az új trénernek az a feladata, hogy „felrázzon és bevezessen minket a playoffba”.

A szintén válogatott Lóránt – aki januárban írt alá a Pesaróhoz – 27 perc alatt öt lepattanót is szedett a Velencében elszenvedett 82-74-es vereség alkalmával.

„Jól kezdtünk, de a második félidőben nem adott esélyt a harmadik helyen álló Venezia. A mögöttünk lévő Caserta is kikapott, így továbbra is három győzelemre vagyunk a kiesést jelentő utolsó helytől” – mondta a 29 éves kosaras.

Hangáék a 12., Lóránték pedig a 15. helyen állnak a 16 csapatos élvonalban.

További tartalmak