Musorujsag
Élő Eredmények

Két érmet vár a magyaroktól a téli olimpián az olasz szakember

MTI
Két ezüstérmet jósol a magyar versenyzőknek a 2018-as pjongcsangi téli olimpiára Luciano Barra, az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) volt sportigazgatója.

A téli sportágak idényének zárultával közreadott előrejelzés szerint a három év múlva sorra kerülő téli játékok éremtáblázatát Németország nyeri 30 medállal, közte 14 arannyal. Barra a második helyre a norvégokat várja 26 éremmel, a harmadikra pedig az Egyesült Államokat 24-gyel.

Az ötkarikás eredmények megjósolásában sikeresnek számító sportszakember kimutatása a házigazda dél-koreaiaknak öt medált jelez, arra ugyanakkor nem tér ki, hogy az egyes országok mely sportágakban nyernek érmet vagy érmeket.

Barra szerint Magyarország a két ezüsttel a 26 országot felvonultató éremtáblázat 21. helyén végez majd. Az olimpiai éremszerzésre a rövidpályás gyorskorcsolyázóknak van a legnagyobb esélyük, az idei vb-n Liu Shaolin Sándor és a férfi váltó is második lett.

Magyarország 1980-ban Lake Placidben nyert legutóbb érmet téli olimpián, akkor a Regőczy Krisztina, Sallay András jégtáncpáros ezüstöt szerzett.

Luciano Barra több mint tíz éve készít prognózisokat az egyes országok világbajnokságokon elért eredményei alapján.

További tartalmak