Musorujsag
Élő Eredmények

Monza harcol a Forma-1-ért!

motorsport.com
A Milánói Automobil Klub első embere, Ivan Capelli a Monacói Nagydíj helyszínén találkozik a Forma-1 Menedzsmentet (FOM) vezető Bernie Ecclestone-nal, és egyeztet az Olasz Nagydíj jövőjéről. A Ferrari korábbi pilótája 2020-ig biztosítaná a viadal helyét a versenynaptárban.
Az Olasz Nagydíj rajtja (Fotó: Price / XPB Images) A 2014-es Olasz Nagydíj rajtja (Fotó: Price / XPB Images)

Bár a monzai pálya 1950 óta szinte megszakítás nélkül (1980-ban Imolában volt az Olasz Nagydíj) része a versenynaptárnak, Ecclestone az elmúlt évben többször is hangoztatta, hogy a helyszín jelenlegi szerződése a FOM számára felér egy „üzleti katasztrófával”. A milliárdos figyelmeztette az ikonikus versenyhelyszín tulajdonosait: hasonló feltételek mellett közel sem biztos, hogy az aszfaltcsík kontraktusát 2016 után is meghosszabbítják.

Az illetékesek természetesen mindent megtesznek azért, hogy 2016 után is a versenynaptárban tartsák pályájukat. A Milánói Automobil Klub vezetője kedden hirdette meg legújabb kezdeményezését, melynek keretein belül a versenypályát szeretné népszerűsíteni és el akar indítani egy, a futam megmentésére irányuló helyreállítási tervet. Az 1985-ös és az 1993-as szezon között 98 Forma-1-es versenyhétvégén részt vevő Capelli most meglehetősen magabiztosan nyilatkozott a pálya középtávú jövőjéről; úgy érzi, a helyszín jó eséllyel benn maradhat a versenynaptárban.

„Mindenki láthatja, hogy a helyreállítási tervvel egyértelmű célokat fogalmaztunk meg rövid, illetve közép távon” – idézi a korábbi Forma-1-es pilóta szavait a motorsport.com. „Eltökéltek vagyunk és több fontos versenyt is el szeretnénk hozni erre a helyszínre, mint például a superbike-világbajnokság megmérettetéseit. A legnagyobb hangsúly természetesen az Olasz Nagydíjjal kapcsolatos tárgyalásokon van, az eseményt ugyanis mindenképpen Monzában szeretnénk tartani!”

„Szeretnék köszönetet mondani azoknak a cégeknek és magánszemélyeknek, akik segítenek bennünket és törkvéseinket. Bízunk abban, hogy meghosszabbíthatjuk a szerződésünket a 2020-as év végéig” – zárja gondolatait az 51 éves szakember, aki a Monacói Nagydíj helyszínén találkozik majd Ecclestone-nal. A brit milliárdos a hírek szerint továbbra sem hajlandó csökkenteni a rendezési díjat, sőt legutóbb kijelentette, örülne annak, ha még több versenyt rendezhetnének a Közel-Keleten, a sport globális terjeszkedését tehát a klasszikus helyszínek kedvéért sem akarja lassítani. 

További tartalmak