Musorujsag
Élő Eredmények

Sanghajban ismertették a Laureus-díj idei győzteseinek névsorát

MTI
A férfiaknál a világelső teniszező, Novak Djokovic, a nőknél pedig az etióp futó, Genzebe Dibaba lett - mint 2014 legjobb sportolója - a Laureus-díj kitüntetettje.

A sportolói Oscar-díjként számon tartott elismerés gazdáinak névsorát szerdán tették közzé a kínai Sanghajban, ahol külön ünnepség keretében immár 16. alkalommal osztották ki a díjakat. Idén is az ismert kategóriákban hirdettek végeredményt, vagyis – a sportakadémia csaknem félszáz tagjának döntése alapján – az előző esztendő legjobb férfi és női sportolója, illetve csapata mellett díjazták az év felfedezettjét, legnagyobb visszatérőjét, legjobb extrémsportolóját és elismerést kapott a fogyatékkal élő versenyzők legjobbika is.

A szerb teniszező tavaly hetedik Grand Slam-diadalát aratta, amikor a wimbledoni fináléban felülmúlta a svájci Roger Federert, illetve 2014-ben vette át a vezetést a világranglistán a spanyol Rafael Nadaltól. Djokovicnak azóta a 8. GS-trófeája is megvan, ugyanis idén januárban Melbourne-ben is győzött.

Dibaba azzal érdemelte ki az elismerést, hogy két hét leforgása alatt három világcsúcsot állított fel különböző távokon: fedettpályán az 1500 és 3000 méter mellett két mérföldön is minden idők legjobb eredményét érte el tavaly februárban.

A csapatok között a labdarúgó-világbajnokságon győztes német válogatott kapta a kitüntető címet. A Nationalelf az elődöntőben 7-1-re múlta felül a házigazda brazil együttest, míg a fináléban hosszabbításban Mario Götze találatával 1-0-ra győzte le Argentína gárdáját megszerezve ezzel története negyedik vb-címét.

Az év felfedezettje az ausztrál Daniel Ricciardo lett, aki harmadikként zárt a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokságon. A legnagyobb visszatérőnek pedig Schalk Burger dél-afrikai rögbist választották. A fogyatékos sportolóknál az amerikai Tatiana McFadden, az extrémsportok művelői közül pedig a szintén amerikai Alan Eustace győzött.

Két visszavonult kínai sportoló, a teniszező Li Na és a kosárlabdázó Jao Ming pedig különdíjat vehetett át.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="291592"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Laureus-díjkiosztó Kínában
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2015/04/K_EPA20150415068-682x1024.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak