Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton: Én a pályán, a teljesítményemmel beszélek

Sky Sports
Lewis Hamilton már továbblépett. A brit versenyző nem foglalkozik már a Nico Rosberggel való kínai nézeteltérésükkel, és szeretne hasonlóan izgalmas versenyt futni Bahreinben, mint egy évvel ezelőtt. Akár a Ferrarikkal is.
Lewis Hamilton (Fotó: Charniaux / XPB Images) Lewis Hamilton (Fotó: Charniaux / XPB Images)

A 2014-es első éjszakai Bahreini Nagydíj kétségtelenül a szezon egyik fénypontját jelentette, hiszen Lewis Hamilton és Nico Rosberg sokáig emlékezetes csatát vívott egymással a futamgyőzelemért. Olyan csatát, amilyet idén eddig még nem láthattunk közöttük. Persze pengeváltások már így is voltak a két Mercedes-versenyző között, legutóbb például Kínában, ahol Nico Rosberg csapattársa futam közepén látott lassítása miatt panaszkodott.

Lewis Hamilton a bahreini csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, ezen nézetkülönbség már a múlté, azóta rendeződött viszonyuk. „Ezt már megbeszéltük a verseny után, nem igazán szeretnék újra belemenni. De hallhattunk bizonyos kijelentéseket a versenyt követően, és az emberek ezeket úgy csűrhetik-csavarhatják, ahogyan csak akarják. Mi már továbbléptünk, a csapat ezen a hétvégén ismét teljesen egységes, igyekszünk jól teljesíteni. Nincs probléma köztem és Nico között, ma reggel is találkoztunk, és minden rendben volt. Időnként van, hogy valaki elégedetlenkedik valami miatt, de mi ezen már túlléptünk” – szögezte le a címvédő.

Majd hozzátette, a múlt hétvége után nem változtatott hozzáállásán. „Semmi sem változott, én a pályán beszélek, a teljesítményemmel, mint mindig. Természetesen igyekszünk mindig tanulni, és bízom benne, hogy csak jobbak leszünk.”

Hamiltont természetesen a tavalyi bahreini párharcukról is kérdezték. „Tavaly nagyszerű és élvezetes versenyt vívtunk itt, óriási kihívás volt számomra és Nico számára is. Már várom a mostani versenyt is, különösen ezekkel a gumikkal, valamint a Ferrarival, akikkel ismét különleges versenyt futhatunk. Ami engem illet, igyekszem javulni. Tavaly nyertem, de a pole-ról lemaradtam, ezúttal is igyekszem megnyerni a versenyt.”

Ami a Ferrarikat illeti, sokak szerint a pálya adottságainak és a magasabb hőmérsékletnek köszönhetően ismét malajziai arcukat mutathatják a hétvégén. Hamilton is így látja. „Akárcsak Malajzia, ez is egy olyan pálya, amely keményen igénybe veszi a hátsó gumikat. Emiatt úgy vélem, a Ferrari ismét nagyon erős lehet ezen a hétvégén. Viszont igyekszünk használni a malajziai tanulságokat, próbálunk más hozzáállással kezdeni, ami remélhetőleg segít javulni. Az biztos, hogy ismét a Ferrari lesz a nagy ellenfelünk.”

Toto Wolff az olaszoktól elszenvedett sepangi vereséget követően kijelentette, ha a Ferrari ekkora veszélyt jelent rájuk, a jövőben át fogják gondolni a csapatutasítás lehetőségét is. Hamiltont azonban nem aggasztja mindez. „A csapatutasításról nem igazán beszélgettünk, nem is a mi módszerünk. A legfontosabb, hogy a csapat a lehető legjobb eredményt érje el” – jelentette ki.

További tartalmak