Musorujsag
Élő Eredmények

Klinsmann kísérleti csapata legyőzte a mexikóiakat

MTI
Hazai győzelemmel zárult az Egyesült Államok és Mexikó labdarúgó-válogatottjának San Antonió-i barátságos mérkőzése.

A szerdai találkozón a nemzeti együttesben először szereplő, húszéves Jordan Morris szerezte az első gólt a 49. percben, majd Juan Agudelo állította be a végeredményt a 72.-ben.

Jordan Morris – Fotó: EPA/Larry W. Smith

Jürgen Klinsmann szövetségi kapitány kísérletezésre használta az összecsapást, a svájciak ellen a múlt hónapban szerepeltek közül csupán három játékost tartott meg. Ezúttal fiatalokat, illetve korábbi válogatottakat vetett be, hogy lássa, kire számíthat majd a júliusi Arany Kupán, amelyen a rendező amerikaiak címvédőként vesznek részt.

A túloldalon Miguel Herrera a szerdai mérkőzésre nem hívta meg az Európában futballozókat. A mexikói válogatottra idén két kiemelkedő feladat vár, az észak- és közép-amerikai válogatottakat felvonultató Arany Kupa mellett a dél-amerikai kontinenstornán, a június-júliusi Copa Americán is szerepel majd Chilében.

A San Antonió-i amerikai győzelem ellenére az örökmérleg továbbra is mexikói fölényt jelez: a közép-amerikaiak 32-szer győztek, 18-szor kaptak ki, s emellett 14 döntetlen született.

 

További tartalmak