Musorujsag
Élő Eredmények

Hosszú és Phelps is győzelmet aratott Mesában

MTI
Hosszú Katinka megnyerte a 400 méter vegyest az arizonai Mesában rendezett úszóversenyen csütörtökön, amelyen már rajthoz állt féléves eltiltása után a 18-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps, és nem talált legyőzőre 100 méter pillangón.

Hosszú 4:36.77 perccel győzött. Egyedüliként ő ért célba 4:40-en belül, s megerősítette második helyét a szám 2015-ös világranglistáján. A Vasas úszója a csütörtöki selejtezőben 4:36.00-val volt a legjobb. Facebookos bejegyzése szerint a pénteki programban három számban, 200 méter pillangón, 100 méter háton és 400 méter gyorson indul.

Az amerikaiak kedvence, a 18 esztendős Katie Ledecky 1:56.79 perccel, a világ idei legjobb eredményével nyert 200 méter gyorson, majd 400 vegyesen ötödik lett. Előbbi számban a magyar világ- és Európa-bajnoknő idei legjobbját megközelítve, 1:57.51-gyel másodikként zárt.

Phelps 52.38 másodperccel csapott célba 100 méter pillangón, míg nagy riválisa, Ryan Lochte 53.11-gyel másodikként végzett. A 29 éves sztár még szerdán jelentette be, hogy noha a 2012-es londoni olimpia után visszavonult, tavaly azért állt újra edzésbe, hogy indulhasson a riói játékokon.

Michael Phelps - fotó: EPA/Dave Hunt Michael Phelps – fotó: EPA/Dave Hunt

Phelps most versenyez először azok után, hogy októberben hazájának szövetsége hat hónapra eltiltotta újabb ittas vezetése miatt. Ráadásul visszaléptették az augusztusi vb-től is, bár napvilágot láttak olyan híresztelések, hogy esetleg „kegyelmet kap”. Ő azonban megerősítette, hogy elfogadja büntetését, így nem lesz ott Oroszországban. A nemzetközi szövetség (FINA) ugyanakkor azt tervezi, hogy szabadkártyát biztosít számára az idei kazanyi vb-re.

 

További tartalmak