Musorujsag
Élő Eredmények

Hosszú idő után először szerepel Polgár Judit nélkül a férfi sakkcsapat a világbajnokságon

MTI
Vasárnap kezdődik az örményországi Cahkadzorban a férfi sakkcsapat-világbajnokság, amelyen a magyar válogatott Lékó Péter, Almási Zoltán, Rapport Richárd, Balogh Csaba és Erdős Viktor összeállításban szerepel.

A végső táblasorrend csak a helyszínen dől majd el – tájékoztatta a magyar szövetség (MSSZ) az MTI-t. A tízcsapatos, körmérkőzéses verseny az olimpiai pontszámítás szerint zajlik, azaz a győzelemért két, a döntetlenért pedig egy pont jár.

A magyarok a tavalyi, tromsői olimpián szerzett ezüstéremmel vívták ki az indulás jogát. A csapatból hosszú idő után először hiányzik majd a versenyzéstől éppen a norvégiai viadal után visszavonult Polgár Judit.

Polgár Judit Polgár Judit – Fotó: MTI

Horváth Tamás, a magyar válogatott kapitánya az elutazás előtt elmondta, hogy az Élő-pontok átlaga alapján a középmezőnyben található az együttes.

„Egyiptom nagy valószínűséggel a tizedik lesz, de a többiek sorrendjét a pillanatnyi forma dönti el. Kíváncsi vagyok Kínára, az olimpia után bármire képesnek tartom őket!” – tette hozzá.

A címvédő oroszok a volt világbajnok Vlagyimir Kramnyik nélkül is az elsőszámú esélyesek, rajtuk kívül az olimpiai bajnok Kína, Ukrajna és Örményország számít favoritnak.

A magyarok eddigi legjobb eredménye az 1985-ben elért második helyezés volt a csapat-vb-n.

A résztvevő országok: Oroszország (2760 Élő-pont átlag), Ukrajna (2719), Kína (2715), Magyarország (2693), Örményország (2688), Izrael (2676), Kuba (2665), India (2662), Egyesült Államok (2647), Egyiptom (2548).

 

 

További tartalmak