Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel mégis büntetést kap?

Adam Cooper
Bár a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) pénteken hamar döntést hozott Sebastian Vettel és Sergio Pérez ütközésének ügyében, előfordulhat, hogy a történet ezzel még nem ért véget, az FIA ugyanis újravizsgálhatja az esetet, miután azt több rivális is gyanúsnak tartja.
Sebastian Vettel Felipe Nasr és Sergio Pérez Sebastian Vettel Felipe Nasr és Sergio Pérez

Vettel 12 perccel a második szabadedzés vége előtt, az első kanyarban ütközött neki mexikói riválisának, miután a pályára visszatérve nem tudott megfelelő mértékben lassítani. A koccanás következtében elveszítette első vezetőszárnyát, a pályán maradó törmelékek miatt pedig az edzést is megszakították. A négyszeres világbajnok a csapatrádión azonnal közölte, hogy gond volt a fékekkel.

Az FIA természetesen kivizsgálta az esetet (az elismert szakíró, Adam Cooper legutóbbi cikkében megjegyezi, hogy a versenybírák kissé meglepő módon elsősorban azt akarták kideríteni, vajon Pérez hibájából történt-e az ütközés), és végül egyik pilótát sem sújtott büntetéssel. Néhány ellenfél azonban nem volt elégedett ezzel az ítélettel, gyanújuk szerint ugyanis a gondot az okozta, hogy a szerelők nem megfelelően rögzítették Vettel jobb első kerekét – ezért pedig büntetés járna.

Cooper információi szerint ez az érvelés az FIA figyelmét is felkeltette, sőt a szövetség szombaton újravizsgálja a német bajnok ügyét, amint lehetősége nyílik az újabb bizonyítékok áttekintésére. A jelenleg érvényben lévő szabályok szerint a veszélyes kiengedésért abban az esetben is járhat a büntetés (többnyire hátrasorolásos), ha az a szabadedzések alatt történik.

További tartalmak