Musorujsag
Élő Eredmények

McLaren: Kisebb hibák voltak…

Autosport
Nem komoly műszaki problémák, hanem kisebb hibák nehezítették Jenson Button dolgát a Bahreini Nagydíj szabadedzésein és időmérőjén – jelentette ki a McLaren-Honda versenyigazgatója, Éric Boullier.
Jenson Button (Fotó: Photo4 / XPB Images) Jenson Button (Fotó: Photo4 / XPB Images)

Miután az első és a második szabadedzésen is félre kellett állnia, Button abban bízott, hogy a szombati nap sokkal hasznosabb és szerencsésebb lesz számára. A harmadik edzésen valóban több szerencséje volt, a kvalifikáción azonban ismét idő előtt kellett leállítania versenyautóját. Csapattársa, Fernando Alonso eközben bejutott az időmérő második szakaszába, a leintés után azonban nem volt teljesen elégedett: aggasztónak nevezte a márkatárs problémáit.

A spanyol világbajnok alapos kivizsgálást kért csapatától, a McLaren versenyigazgatója azonban igyekezett egyértelművé tenni, hogy a leállást nem egy komolyabb meghibásodás okozta. „Vannak alkatrészek Jenson autóján, melyek már jó ideje üzemelnek” – magyarázza a francia szakember. „Ezek csak kisebb hibák voltak. Az első leállást pénteken egy elektromos hiba okozta, valami apróság. A másodikat egy szenzorhiba – semmi komoly, abban viszont megakadályozott, hogy sok kört teljesítsünk. Az időmérőn ismét elektromos hiba lehetett, de ezt még komolyabban ki kell vizsgálni!”

Noha hétvégéje eddig rendkívül balszerencsés, Button igyekszik csak a pozitív történésekkel foglalkozni, vagyis azzal, hogy az autó tempója ismét javult az előző hétvégéhez képest. „Amikor az autód megáll a pályán és szinte alig teljesíthetsz köröket, az értelemszerűen eléggé kemény tud lenni. Előre haladunk és minden versenyen javulunk, ez azonban egy nehéz hétvége az én csapatom számára. Eltekintve a hibáktól, jól éreztem magam az autóban; és ez fontos! Tizenegyedik voltam a harmadik szabadedzésen, ami csak egy gyakorlás, ez mégis jó érzéssel töltött el” – mondta.

Alonso egyetért csapattársával. „Közelebb vagyunk [a középmezőnyhöz] mint eddig bármikor, viszont továbbra is két lábbal kell a földön állnunk. Többé-kevésbé ez az a hely [a tizennegyedik] ahol a hétvége során álltunk, ezzel pedig elégedett vagyok. Tényleg úgy tűnik, hogy közelebb kerültünk az előttünk állókhoz – kivéve Lewis Hamiltont – és ez a különbség magabiztosabbá tesz” – mondta a kétszeres világbajnok a kvalifikáció után.

További tartalmak