Musorujsag
Élő Eredmények

A PSG a csodában, a Bayern saját magában bízhat

MTI
A Paris Saint-Germain leginkább a csodában bízhat az FC Barcelona vendégeként kedden a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, míg a másik párharcban a Bayern Münchennek otthon kell ledolgoznia kétgólos hátrányát az FC Portóval szemben.

A PSG a múlt szerdai  első összecsapáson hazai környezetben szenvedett 3-1-es vereséget katalán riválisától, s ez nem sok jóval kecsegtet a francia együttes szempontjából, a Barca ugyanis az európai kupákban 36 alkalomból 34-szer továbbjutott, ha az első, idegenbeli találkozón győzött.

Luis Suarez- Fotó: EPA/Alejandro Garcia Luis Suarez- Fotó: EPA/Alejandro Garcia

A párizsi csapatban ezúttal már ott lehet a pályán az első meccset eltiltás miatt kihagyó Zlatan Ibrahimovic és Marco Verratti is, ugyanakkor a középpályás Thiago Motta, valamint a védő Thiago Silva és David Luiz játéka egyelőre kérdéses. A Barcelonánál a brazil Dani Alves térhet vissza eltiltása után, s a katalánok abban is bíznak, hogy az első mérkőzésen megsérült Andres Iniesta szintén bevethető.

A PSG védelmének ismét minden tudására szüksége lesz, hogy megállítsa a Barca támadótrióját, Lionel Messit, Neymart, s a múlt szerdai győzelem alkalmával két góllal jeleskedő Luis Suarezt. A francia csapat számára valamelyest reményt jelenthet, hogy a közelmúltban sok kritika érte a Barcelona védelmét, amely több mérkőzésen is sebezhetőnek bizonyult.

A másik keddi találkozón a Porto a müncheni Allianz Arénában próbálja majd kiharcolni a továbbjutást azután, hogy egy héttel korábban 3-1-re verte otthon a sérüléshullámmal sújtott Bayernt.

Josep Guardiola, a bajorok vezetőedzője változatlanul nehéz helyzetben van a csapat összeállítását illetően, Arjen Robben, David Alaba, Medhi Benatia és Javi Martínez ugyanis nem játszhat, s nagy valószínűséggel Franck Ribéry sem. A középpályás Bastian Schweinsteiger és a csapatkapitány Philipp Lahm ugyanakkor ott lehet a kezdő tizenegyben, Guardiola azonban azt mondta, senki nem tudja, mennyire nehéz a müncheniek helyzete.

Pep Guardiola – Fotó: EPA/Sven Hoppe

„Soha életemben nem fogom elfelejteni ezeket a hónapokat, s büszke vagyok az együttesre” – nyilatkozta a katalán edző. „Kedd este a legfontosabb BL-meccs vár ránk, amit természetesen nagyon nehéz lesz megnyerni, de akkor is ez a célunk.”

A Bayernt az is sújtja, hogy Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt csapatorvos csaknem 40 év után a múlt héten távozott Münchenből, döntését pedig azzal indokolta, hogy a portói vereségért „ismeretlen okból az orvosi stábot tették felelőssé”.

A Porto remek formában várja a visszavágót, ebben az idényben még nem kapott ki a BL-ben, s most 2004 után először lehet ismét elődöntős. A portugál együttes 11 évvel ezelőtt nemcsak a legjobb négyig, hanem egészen a győzelemig menetelt.

További tartalmak