Musorujsag
Élő Eredmények

Már három sportegyesületet támogat a Mercedes-Benz kecskeméti gyára

MTI
A gyár harmadik évfordulójára a három modell mellé háromra bővítette a sport területén támogatott egyesületek számát a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.
Kecskemét, 2015. március 27. Mercedes-Benz CLA gépkocsi a gyártósoron a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában 2015. március 25-én. A gyárban három éve kezdték meg a B-osztályú, 2013-ban a CLA, majd 2015-ben a CLA Shooting autók gyártását. MTI Fotó: Ujvári Sándor Kecskemét, 2015. március 27.
Mercedes-Benz CLA gépkocsi a gyártósoron a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában 2015. március 25-én. A gyárban három éve kezdték meg a B-osztályú, 2013-ban a CLA, majd 2015-ben a CLA Shooting autók gyártását.
MTI Fotó: Ujvári Sándor

A kosárlabda- és a labdarúgó-akadémia mellett ettől az évtől a Kecskeméti Mozgáskorlátozottak Sportegyesületét is szponzoráljuk – jelentette be Matthias Buchmüller ügyvezető igazgató a hétfőn, Kecskeméten tartott sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta: a gyermekek jelentik a jövőt, s a gyár által támogatott akadémiák komoly sikereket értek el, amióta szponzorálják azokat. Matthias Buchmüller örömét fejezte ki, hogy a jövőben olyan tehetség sikeréhez is hozzájárulhatnak, mint Boronkay Péter, többszörös világbajnok paratriatlonos.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere utalt a Mercedes-Benz jelmondatára – „Legjobbat vagy semmit” -, amit szerinte a városnak és a támogatott sportegyesületeknek is a magukévá kell tenniük. Fontos üzenetnek nevezte a cég kecskeméti gyárának társadalmi szerepvállalását, valamint a sporttámogatások mellett a közelgő Föld Napjához kapcsolódó faültetési akcióját is.

Ivkovicné Béres Tímea, a Hírös Sport Nonprofit Kft. sportszakmai igazgatója, a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia vezetője megtiszteltetésnek nevezte, hogy a vállalat kecskeméti gyára két évvel korábban az akadémia támogatása mellett döntött. Azóta a kosárlabdázó gyerekek száma 610 főre emelkedett, 36 csapat egységes szerelésben játszik, belföldi és külföldi tornákon is részt vehettek az akadémia csapatai – tette hozzá. Beszámolt arról is, hogy az akadémia az elmúlt két évben hat kecskeméti iskola tornatermét és öltözőjét újította fel, a város önkormányzatával karöltve.

S. Juhász Attila, a Kecskeméti TE Labdarúgó Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: a Mercedes-Benz támogatásának köszönhetően több fiatal futballista is tagja a korosztályos válogatottnak, valamint már az NB I-es csapatban is több olyan játékos bemutatkozhatott, akik az akadémián nevelkedtek. Hozzátette, a Kecskeméti Labdarúgó Akadémia keretében, a képzési körbe tartozó ifjúsági csapatoknál több mint 600 labdarúgó edz napi rendszerességgel.

Boronkay László, a Kecskeméti Mozgáskorlátozottak Sportegyesületének alelnöke elmondta, hogy a 2002-ben alakult szervezetben hat szakosztályában 44-en sportolnak, ezért komoly segítséget jelent számukra a most bejelentett támogatás.

További tartalmak