Musorujsag
Élő Eredmények

Red Bull: Ricciardo harmadik motorja is elszállt

Autosport
A Red Bull ausztrál pilótája, Daniel Ricciardo negyedik, azaz utolsó még büntetés nélkül felhasználható erőforrásával vág majd neki a három hét múlva rendezendő Spanyol Nagydíjnak, miután a bahreini futam végén újabb hajtóegység adta meg magát versenygépében.
Daniel Ricciardo (Fotó: Batchelor / XPB Images) Daniel Ricciardo (Fotó: Batchelor / XPB Images)

Ricciardo motorja az utolsó pillanatban mondta fel a szolgálatot (az utolsó kanyarban kezdett füstölni), ez a hiba azonban már nem akadályozta meg abban, hogy befejezze a bahreini viadalt. Ezzel azonban az ausztrál már a negyedik megmérettetés után elérkezett a kritikus ponthoz: azaz a következő futamnak már idei negyedik hajtóegységével kell nekivágnia; az első Ausztráliában romlott el, a másodikat Kínában használta el, most pedig a harmadik is beadta a kulcsot.

Azt, hogy a tavalyi bronzérmesnek az utolsó még büntetlenül felhasználható erőforrással kell megkezdenie a spanyol hétvégét a Red Bull csapatvezetője, Christian Horner jelentette be a viadal után. „A leintést követően minden tűzijáték elsült, a motoruk pedig nyilvánvalóan szeretett volna csatlakozni hozzájuk” – jegyezte meg szellemesen a brit szakember. „200 méterrel a cél előtt ment tökre, de szerencsére volt annyi lendület az autóban, hogy Daniel át tudjon haladni a célvonalon. Azt hiszem, ez a motor már csak dohányzóasztal lehet. Barcelonában a negyediket használja majd!”

A Red Bull helyzete valamivel jobbá válhat, ha hivatalosan is életbe lép az a szabályváltozás, melynek értelmében – az eredeti tervekkel ellenben – a 2015-ös szezonban is öt erőforrást lehet felhasználni. A csapatok a Maláj Nagydíj helyszínén állítólag már megegyeztek abban, hogy megváltoztatják az említett előírást (ha valóban egyhangú a megállapodás erre lehetőségük nyílik), igaz a bikások akkor is számíthatnak a büntetésre, ha végül a módosítás életbe lép.

„Malajziában mind egyetértettünk ebben, az összes csapat. Bernie Ecclestone azt mondta, hogy már csak formaság az, hogy a javaslat átmenjen a Stratégiai Csoporton és eljusson a Forma-1 Bizottság elé, a testület pedig szavazásra bocsássa” – magyarázza a csapatvezető, majd zárásul ejt néhány szót a bahreini motorproblémáról, ami saját elmondása szerint nem zavarja annyira, hiszen nem egy új hiba lépett fel. „Ez egy ismert probléma volt, szerencsére nem egy új. Persze egy kissé csalódást keltő a helyzet, de reméljük, hogy hamarosan orvosolhatjuk ezeket a gondokat!”

További tartalmak