Musorujsag
Élő Eredmények

Szentes távozik a Haladástól

MTI
Szerződést bontott Szentes Lázár vezetőedzővel a labdarúgó OTP Bank Ligában 14. Szombathelyi-Swietelsky Haladás vezetősége.
Budapest, 2009. szeptember 19. Szentes Lázár, a Nyíregyháza Spartacus labdarúgócsapatának vezetőedzője. A felvétel a labdarúgó Soproni Liga nyolcadik fordulójában játszott Újpest FC-Nyíregyháza Spartacus találkozón készült a Szusza Ferenc Stadionban. MTI Fotó: Földi Imre Budapest, 2009. szeptember 19.
Szentes Lázár, a Nyíregyháza Spartacus labdarúgócsapatának vezetőedzője. A felvétel a labdarúgó Soproni Liga nyolcadik fordulójában játszott Újpest FC-Nyíregyháza Spartacus találkozón készült a Szusza Ferenc Stadionban.
MTI Fotó: Földi Imre

A tréner hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, a szerződésbontás azonnali hatályú, azt az utóbbi három mérkőzés eredménytelenségére hivatkozva a szombathelyi klub vezetése kezdeményezte. Mint jelezte, a döntést tudomásul veszi, hiszen a tényekkel nem lehet vitatkozni, valóban nem azt az eredményt hozták, ami elvárható lett volna. Szentes Lázár hangsúlyozta, hogy kieső helyen vette át a Haladást, amely – mint mondta – nem esne ki, ha most lenne vége a bajnokságnak.

A távozó vezetőedző szólt arról is, sem a Honvéd, sem a Videoton elleni mérkőzés után nem érezte úgy, hogy fel kellett volna ajánlania lemondását, de az az incidens, amely a múlt csütörtöki edzésen történt, már jelezte, hogy baj van a csapattal. Úgy fogalmazott: semmilyen formában nem tudja elfogadni azt a viselkedést, amelyet Fehér Zoltán és Iszlai Bence tanúsított játékostársaival szemben. Fehér Zoltán agressziója még a szavak szintjén maradt, Iszlai Bence azonban dühében, „mintegy megtorlásul” belerúgott csapattársába, Szentes Lázár pedig mindkét játékost átmenetileg kizárta a keretből.

„A hibát ott követtem el, hogy a döbbenettől csak 24 óra múlva hoztam meg a döntést, és nem azonnal küldtem be a játékosokat a pályáról” – mondta.

Szentes Lázárt október 21-én, a 11. forduló után nevezték ki a Haladás edzőjének, ám az addig is botladozó, akkor 15. helyezett együttes vele sem tudott eredményesen szerepelni: 13 bajnoki mérkőzésen mindössze háromszor győzött és egy döntetlenre volt képes. Az utolsó három meccsén ráadásul úgy szenvedett vereséget, hogy összesen 13 gólt kapott és csak egyet rúgott.

A sajtótájékoztatón arról nem esett szó, hogy ki követheti Szentest a posztján, de koraestére összehívták a Haladás Labdarúgó Kft. taggyűlését, amelyen valószínűleg döntenek az új vezetőedző személyéről. Sajtóértesülések szerint öt jelölt közül választhatnak. Közöttük van Pintér Attila korábbi szövetségi kapitány, de a legesélyesebbnek Kuttor Attilát tartják, aki jelenleg az Illés Akadémián az utánpótlás nevelésével foglalkozik.

Edzőváltások a labdarúgó OTP Bank Liga 2014/2015-ös idényében:
szeptember 4.: Lombard Pápa Termál FC, Mátyus János helyett Kovács László
október 6.: Budapest Honvéd, Pietro Vierchowod helyett ideiglenesen Jasper Adrianus de Muijnck és Simon Miklós
október 20.: Nyíregyháza Spartacus, Csábi József helyett Mátyus János
október 21.: Szombathelyi Haladás, Artner Tamás helyett Szentes Lázár
október 26.: Budapest Honvéd, az ideiglenesen kinevezett Jasper Adrianus de Muijnck és Simon Miklós helyett Csábi József
október 27.: PMFC-Matias, Véber György helyett ideiglenesen Kulcsár Árpád
október 31.: Győri ETO FC, Horváth Ferenc helyett ideiglenes ötfős stáb
november 10.: Lombard Pápa Termál FC, Kovács László helyett Lengyel Ferenc
november 24.: PMFC-Matias, Kulcsár Árpád helyett Robert Jarni
november 25.: Győri ETO FC, a Horváth Ferencet váltó ötfős stáb helyett Miriuta Vasile
február 7.: Budapest Honvéd, Csábi József helyett Marco Rossi
március 24.: Dunaújváros Pase, Dobos Barna helyett Artner Tamás
április 20.: Szombathelyi Haladás, Szentes Lázár helyett ?

További tartalmak