Musorujsag
Élő Eredmények

Mick Schumacher: Elsőre a legjobb újonc

ADAC Motorsport
Az újoncok között a legjobbként ért célba Mick Schumacher élete első formaautós versenyén az ADAC Forma–4-es bajnokság idénynyitó oscherslebeni első futamán. A hétszeres F1-es világbajnok fia a második versenyen 12. lett – de a második rajtkockából várja az utolsó futamot délután.
Mick Schumacher (Fotó: ADAC Motorsport) Mick Schumacher (Fotó: ADAC Motorsport)

Élete első autóversenyén máris díjat nyert Michael Schumacher fia. Mick Schumacher a pénteki időmérő edzések összesített eredményei alapján a szombat délben megrendezett első Forma–4-es versenyt a 19. rajtkockából várta Oscherslebenben. A német tehetség fokozatosan kapaszkodott előre, s a futam végén a 9. helyen intették le – az újoncok kategóriájában a legjobbként.

A holland Van Amersfoort Racing versenyzője – aki már a szabadedzéseken is a legjobb újoncnak bizonyult – a díjátadót követően elmondta, nem is gondolt arra, hogy első lett e külön kategóriában. „Természetesen örülök, hogy sikerült fölzárkóznom. Eszembe sem jutott, hogy én voltam a legjobb az újoncok közül! A pénteki időmérő edzésem után, a rajthelyemet figyelembe véve igazán elégedett lehetek” – nyilatkozta a 16 esztendős tehetség.

Vasárnap délelőtt aztán folytatódott a küzdelem: Mick Schumacher a második versenyt a 20. helyről várhatta, miután a rangsort az időmérőkön elért második legjobb időeredmények alapján határozták meg. Az ifjabb Schumacher ezen a versenyen is sikeresen előretört: a győztes mögött 10 másodperces hátránnyal a 12. helyen csapott célba, a harmadik legjobb újoncként, megelőzve Adrian Newey fiát, a csapattárs Harrison Neweyt. Az első két versenyt egyébként egyaránt Marvin Dienst nyerte meg.

A hétvége harmadik és egyben utolsó futamát 15 óra 20 perckor indítják útnak Oscherslebenben – Mick Schumacher szombati 9. helyének köszönhetően a második rajtkockából várja a lámpák szabad jelzését.

További tartalmak