Musorujsag
Élő Eredmények

Szuper Levente: Csoda is, meg nem is a krakkói feljutás

hirado.hu
Az M1 Ma délelőtt című műsorában Horváth Gergely azzal a Szuper Leventével beszélgetett, aki a hét évvel ezelőtti sapporói csoda részese volt. A magyar jégkorong válogatott egykori kapusa szerint nyugodtan mondható, hogy Krakkóban is csoda történt.

„Szerintem ez is csoda, bár sokan úgy gondolják, hogy nem az  – mondta Szuper. – Kettős válasz adható erre a kérdésre. Csoda, mert kis ország vagyunk, és sokkal kevesebben hokiznak nálunk, mint bármelyik ellenfelünk országában. Ha viszont azt nézzük, hogy már az első két mérkőzésen látszott, mennyire együtt van a csapat, mennyire befogadták a játékosok azt a játékrendszert, amit az edzők kitaláltak, akkor már jóval egyértelműbbnek tűnik, hogy feljutottunk. A fiúk bebizonyították, hogy ezen a világbajnokságon igenis mi voltunk a második legjobb csapat.”

A korábbi kiváló kapus szerint a siker kulcsa az volt, hogy az edzők jól összerakták a csapatot, és a játékosok elfogadták azt a játékrendszert, amit Rich Chernomaz szövetségi kapitány kitalált.

„Talán egy kicsit idő előtt jutottunk fel, de ez sosem baj. Óriási dolog, hogy megint a világ legjobbjaival mérkőzhetünk. Ez ismét olyan lökést adhat a magyar jégkorongnak, mint a hét évvel ezelőtti sapporói feljutás” – nyilatkozta Szuper.

További tartalmak