Musorujsag
Élő Eredmények

Jean Todt és az FIA emberei sértetlenül megúszták a nepáli földrengést

ESPN
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt is a nepáli fővárosban tartózkodott, amikor 7,9-es erősségű földrengés rázta meg a térséget. A francia és az FIA delegáltjai sértetlenül úszták meg a katasztrófát.

 

Jean Todt (Fotó: xpbimages.com) Jean Todt (Fotó: xpbimages.com)

A legfrissebb becslések szerint 3200-an haltak meg abban a szombati földrengésben, melynek epicentruma 80 kilométerre Nepál fővárosától, Katmandutól volt. Az ázsiai városban a Nemzetközi Aubomobil Szövetség (FIA) első embere, Jean Todt egy 45 fős csoporttal éppen ezen a hétvégén vett részt az első Ázsiai és Óceániai Regionális Sportkongresszuson, így maga is átélte a természeti katasztrófát. Az indiai autós szövetség első embere, Vicky Chandok a Twitteren tett közzé egy képet, melyen látható, hogy a résztvevők a kongresszus helyszínéül szolgáló hotel pakolójában gyűltek össze a földrengés idején.

Az FIA a földrengésről szóló hírek után hamar jelezte, emberei biztonságban vannak és nem esett bajuk. „Az eseményen 45 delegált vett részt a régió 14 országából, valamint az FIA elnöke, Jean Todt, a közutak biztonságáért felelős kampány nagykövete, Michelle Yeoh és az alelnök Graham Stoker. A Nepál fővárosában, Katmanduban tartott kongresszus idején erős földrengés rázta meg az országot. Az FIA valamennyi tagja és a kongresszus résztvevői biztonságban vannak. Az FIA köszönetet mond a helyi Nemzeti Sportszövetségnek, a Nepáli Autosport Szövetségnek a segítségnyújtásért” – állt a szövetség közleményében.

„A földrengés óriási veszteségekkel járt, ami lesújtó. Az FIA részvétét nyilvánítja a nepáli emberek felé, gondolatban velük vagyunk. A helyreállítás roppant nagy feladat lesz az ország számára. Az elkövetkező napokban az FIA megvizsgálja annak lehetőségét, hogyan szervezzen gyűjtést a nepáli emberek megsegítésére, valamint az életük katasztrófa utáni újrakezdésére.”

 

További tartalmak