Musorujsag
Élő Eredmények

A MOB megszüntette Csipes és Dombvári anyagi támogatását

MOB/hirado.hu
A Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége azonnali hatállyal felfüggesztette a drogteszten fennakadt két kajakos élsportoló, Csipes Tamara és Dombvári Bence mindennemű anyagi támogatását.

Az előzetesen meghirdetett időpontban, a szervezet székházában, kedden ülésezett a MOB elnöksége, mely 14 napirendi ponttal foglalkozott.

A MOB elnöke, Borkai Zsolt felvetésére az elnökség megtárgyalta a drogteszten fennakadt két kajakos, Csipes Tamara és Dombvári Bence ügyét, és végül ezzel kapcsolatban az alábbi határozatot hozta:

„A Magyar Olimpiai Bizottság határozottan elutasítja és elítéli a társadalomra bizonyítottan rendkívül veszélyes kábítószer és tiltott teljesítményfokozó szerek, módszerek előállítását, terjesztését és használatát.

A zéró tolerancia elvének megfelelően a Magyar Olimpiai Bizottság a dopping- vagy kábítószerellenes szabályokat megsértő sportolók és sportszakemberek, így Csipes Tamara és Dombvári Bence mindennemű anyagi támogatását azonnali hatállyal, határozatlan időre felfüggeszti.

A Magyar Olimpiai Bizottság 2010 óta minden, világversenyre utazó csapatának összes sportolóját drogteszten is ellenőrizteti. A Magyar Olimpiai Bizottság a jelen helyzetben szorosan együttműködik az érintett sportági szakszövetségével és minden további esetleges intézkedésével megvárja az MKKSZ Fegyelmi bizottságának döntését.”

A Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi ülése - Fotó: MOB A Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi ülése – Fotó: MOB/Szalmás Péter

A testület egyhangúlag elfogadta az elnökség 2014. évi szakmai beszámolóját, döntött többek között a kimagasló sporteredmények állami jutalmáról, a szabadidősport támogatására előirányzott 2014. évi maradványösszeg felhasználásáról, Gerevich-ösztöndíjakról, valamint a 2015. évi műhelytámogatásokról. Javaslatot tett a közgyűlésnek a bakui Európa Játékokon és a tbliszi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) résztvevő magyar csapat és küldöttség kijelölésére. A testület június 10. napján 10 órára összehívta a MOB közgyűlését, valamint megtárgyalta a MOB új doppingellenes szabályzatát.

 

További tartalmak