Musorujsag
Élő Eredmények

Button szerint erre van szüksége a McLarennek

McLaren
A McLaren-Hondának elsősorban az időmérős teljesítményén kell javítania, ha jó eredménnyel akarja zárni a hétvégi Spanyol Nagydíjat – jelentette ki a csapat brit versenyzője, Jenson Button. A korábbi világbajnok természetesen a megbízhatóság javítását is kulcsfontosságúnak tartja.

A tapasztalt brit versenyző 2015-ben még nem tudott bekerülni az időmérő második szakaszába, Spanyolországban viszont a pálya karakterisztikája miatt – Barcelonában nagyon nehezen lehet leelőzni az ellenfeleket – a kvalifikáció a szokottnál is fontosabb lehet; azaz annak, aki jó eredményeket akar elérni, mindenképpen szüksége lesz egy megfelelő rajthelyre. Éppen ezért Button bízik abban, hogy csapata ezúttal már jobb teljesítményt nyújt a szombati napon.

„Ez [Barcelona] egy remek helyszín az európai szezonnyitó számára” – kezdi előzetesét a 2009-es világbajnok. „Maga a versenypálya szórakoztató a hosszú egyeneseknek, a gyors kanyaroknak és a trükkös sikánoknak köszönhetően, melyek megkövetelik, hogy az ember a lehető legtöbbet hozza ki az autójából a kör egésze alatt. Komoly kihívás ez a versenygépnek, ahhoz pedig, hogy jól teljesíts megfelelő leszorítóerőre és egyensúlyra van szükséged. A pályán nehéz előzni, szóval javítanunk kell az időmérős teljesítményünkön, hogy előrébb kerülhessünk az eredménylistán” – teszi hozzá.

Button természetesen az autó megbízhatóságának javítását is rendkívül fontosnak tartja, csapata ugyanis az első négy megmérettetésen rengeteg technikai problémával szembesült; a legutóbbi viadalon például ő küzdött folyamatosan a műszaki gondokkal, melyek miatt végül részt sem vehetett a futamon. A szezon során egyébként nem ez volt az első alkalom, hogy az egyik McLaren nem állhatott fel a rajtrácsra: Ausztráliában Kevin Magnussen járt pórul az egyik bemelegítő körön.

„Sikerült előrelépnünk az előző futamokon” – utal arra, hogy a McLaren versenygépe a szezonnyitó óta folyamatosan közelebb tudott kerülni a középmezőnyhöz. „A munkát természetesen a bahreini és a spanyolországi viadal között is folytattuk, szóval már izgatottan várom, hogy végre kiderüljön, hol tartunk most. Szeretnénk folyamatosan közelebb kerülni a határhoz és a legtöbbet kihozni a lehetőségeinkből, ehhez azonban a megbízhatóság lesz a kulcs. Ez lesz a legfontosabb tényező, ha a Spanyol Nagydíjtól folyamatosan javítani akarunk” – zárja gondolatait a tizenötszörös futamgyőztes.

Jenson Button (Fotó:  Batchelor / XPB Images) Jenson Button (Fotó: Batchelor / XPB Images)

További tartalmak