Musorujsag
Élő Eredmények

Mayweather újra bokszolna Pacquiaóval

MTI
Noha szombati sikere után Floyd Mayweather még úgy nyilatkozott, hogy szeptemberben lép utoljára kötelek közé, néhány nappal később már azt közölte, hogy jövőre hajlandó újra összecsapni a most legyőzött Manny Pacquiaóval.

Az évszázad meccseként beharangozott váltósúlyú összecsapáson könnyed győzelmet arató amerikai sztár kedden azt az üzenetet küldte az ESPN csatorna egyik újságírójának, hogy fülöp-szigeteki riválisának vállműtétje után egy éven belül ismét bokszolhatnak.

A veretlen Mayweather (48 mérkőzés, 48 győzelem) három napja váratlanul simán nyert, miután Pacquiao teljesítménye messze elmaradt a várakozásoktól. A meccs után nem sokkal aztán „Pacman” elárulta, hogy komoly vállsérüléssel lépett ringbe, s azóta kiderült, hogy elszakadt a rotátorköpeny a jobb vállában, amit meg kell műteni. Így minimum kilenc hónap kihagyás vár rá.

Mayweather először kissé ingerülten reagált riválisa nyilatkozatára, mert szerinte tiszteletlenség sérülésre fogni a vereséget. Megemlítette, hogy neki is fájt mind a két keze, mégsem panaszkodott. Kedden azonban úgy tűnik, „megenyhült” és azt üzente, hogy vállalja a visszavágót.

Pacquiao sérülésének a műtét és a hosszú kihagyás mellett vélhetően egyéb következményei is lesznek, mivel az illetékes Nevadai Sportbizottság szerint akár eltiltásra is számíthat. A mérlegelés előtt ugyanis jeleznie kellett volna problémáját, ám a nyomtatványon nemmel válaszolt a vállsérülésre vonatkozó kérdésre, a bizottság pedig csak a meccs előtt pár órával értesült a problémáról, ráadásul semmilyen orvosi igazolást nem kapott, így nem is engedélyezte Pacquiaónak, hogy fájdalomcsillapítót használjon.

Floyd Mayweather Jr.-Manny Pacquiao - fotó: MTI/AP/Isaac Brekken Floyd Mayweather Jr.-Manny Pacquiao – fotó: MTI/AP/Isaac Brekken

A pályafutása hatodik vereségét elszenvedő bunyós stábja ezzel szemben azzal érvelt, hogy már a felkészülés alatt is kezelték a sérülést, s az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökségét is tájékoztatták róla, hogy milyen gyógyszereket adtak Pacquiaónak.

A 48. meccsén is veretlen Mayweather sikerével zárult összecsapás minden idők legnagyobb bevételét termelte. Egyelőre nincsenek pontos adatok, ám az már a csata előtt biztos volt, hogy az amerikai minimum 120 millió, ellenfele pedig legalább 80 millió dollárral gazdagodik, s egyes becslések szerint a végösszeg előbbinél 150-180 millió, utóbbinál pedig 100-120 millió dollárt tesz majd ki.

 

További tartalmak