Musorujsag
Élő Eredmények

Három győri kézilabdázó is bekerült a női BL All Star-csapatába

MTI
A négyes döntőbe ugyan nem jutott be a címvédő Győri Audi ETO KC, három játékosa mégis bekerült a női kézilabda Bajnokok Ligája 2014/2015-ös szezonjának All Star-csapatába, melynek Ambros Martin, a győriek trénere az edzője.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) pénteki tájékoztatása szerint az online szavazáson 22 ezer szurkoló vett részt, és szerintük a budapesti Final Fourról lemaradt magyar együttes irányítója, Kovacsics Anikó, beállója, Heidi Löke és védekező specialistája, Korsós Dorina is a legjobb volt a posztján. Löke helye a legegyértelműbb a voksok alapján, ugyanis a posztra érkezett szavazatok 58 százalékát (13 127) kapta meg.

Győri Audi ETO KC-Metz - Heidi Löke - MTI Fotó: Kovács Anikó Győri Audi ETO KC-Metz – Heidi Löke – MTI Fotó: Kovács Anikó

A Győr negyeddöntős búcsúja ellenére is a legtöbb játékost adja az All Star-válogatottba, holtversenyben a négyes döntős Larvikkal. A norvégoktól a kapus Sandra Toft, a jobbátlövő Nora Mörk és a jobbszélső Linn-Kristin Riegeluth Koren tagja a csapatnak.

Balszélre a Vardar Szkopje francia játékosa, Siraba Dembele, balátlövőbe pedig a Buducnost Podgorica román kézilabdázója, Cristina Neagu került. A szezon legjobb fiatal játékosa a román Eliza Iulia Buceschi lett a Baia Mare csapatából.

A négyes döntő szombati elődöntőiben 14.15-től Larvik-Dinamo Szinara (orosz), 16.45-től pedig Vardar Szkopje (macedón)-Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) összecsapásokat rendeznek a Papp László Sportarénában. A döntő vasárnap 17 órakor kezdődik.

További tartalmak