Musorujsag
Élő Eredmények

Magyar játékvezető is lesz a női focivébén

MTI
Kulcsár Katalin révén magyar tagja is van a június 6-án kezdődő női labdarúgó-világbajnokságon bíráskodó játékvezetői keretnek.

„Játékvezetői pályafutásom csúcspontja a világbajnoki jelölés, hiszen a női labdarúgás legnagyobb tornájáról van szó. Hatalmas szakmai kihívást jelent, hogy ott lehetek a kanadai vb-n. Úgy gondolom, ezért érdemes volt tizenöt éve elkezdenem a játékvezetést, megérte a sok munka és edzés. Büszkeséggel tölt el, hogy Magyarországot képviselhetem egy világeseményen” – mondta a magyar szövetség honlapján a sípmester.

Kulcsár Katalin játékvezető nézi, ahogy Smuczer Angéla és Terdik Ivett a lábát fogja a 2010-es női Magyar Kupa MTK-FTC döntőjében. MTI Fotó: Kollányi Péter

Kulcsár 2013-ban az Európa-bajnokságon is szerepet kapott, tavaly két ifjúsági világbajnokságon bizonyíthatott, nemrég pedig a Frankfurt-Bröndby Bajnokok Ligája-elődöntőt vezette. Összesen 29 játékvezető és 44 asszisztens tagja a vb-keretnek, Európából kilenc bíró kapott meghívást. Kulcsárnak – saját bevallása szerint – nem teljes az öröme, mert egyik asszisztens kollégája sem lehet majd vele, pedig úgy véli, szakmailag biztosan megállnák a helyüket.

„A világbajnokságon – ahogy a korábbi tornákon is – nemzetközi játékvezetői csapatok kapnak lehetőséget, így nem lesz szokatlan, ha egy mérkőzésen akár négy különböző országból érkező kolléga alkot majd egy csapatot” – mondta Kulcsár.

További tartalmak