Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso nem képes belátni, hogy hibázott?

F1Reports
Felipe Massa úgy érzi, volt csapattársa hibát követett el azzal, hogy a Ferrarit elhagyva csatlakozott a McLarenhez. A brazil szerint viszont Fernando Alonso ezt nem képes belátni.
Felipe Massa és Fernando Alonso ( Fotó:  Price / XPB Images) Felipe Massa és Fernando Alonso ( Fotó: Price / XPB Images)

Év eleje óta vitáznak arról a paddockban, vajon Fernando Alonso hibát követett-e el azzal, hogy a tél folyamán megújuló Ferrari helyett a mindent a nulláról kezdő McLarenhez szerződött. Volt ferraris csapattársa, Felipe Massa egyértelműen rossz döntésnek tartja a csapatváltást. Alonso azonban tartja magát a véleményéhez: nem volt hiba váltani. A spanyol ráadásul a közelmúltban azt is kiemelte, a Ferrari csupán azért ért el jobb eredményeket a szezon elején, mert kedveztek nekik a körülmények. Barcelona után pedig kijelentette, semmi sem változott Maranellóban, amit a harmadik helyen célba érkező Sebastian Vettel 45 másodperces hátránya is igazol.

Massát Monacóban arról kérdezték, osztja-e Alonso álláspontját. „Természetesen nem. Szerintem ő csak indokokat keres arra, hogy igazolja a csapatváltását, amely valójában inkább rosszul sült el, mintsem jól. A Ferrari valóban fejlődött. Időnként nehéz elfogadni, hogy hibáztál” – fogalmazott a brazil a Globónak.

Massa azt is kiemelte, hogy nem csupán a Scuderia autója, de maga a csapat is jelentős fejlődésen ment keresztül a tavalyi szezon óta. „A Ferrari mindenben megváltozott. Új az elnök, más a csapatfőnök – és teljesen más a csapat is” – fogalmazott. Majd a kérdésre, az új vezetőség mellett szerinte lett volna-e esélye a vörösökkel maradni, elmondta: „Talán igen.”

Mindez persze nem jelenti azt, hogy Massa megbánta volna, hogy csapatot kellett váltania. Elmondása szerint rendkívül boldog a Williamsnél, melyre utolsó istállójaként tekint. „Talán itt fejezem be, nem tudhatjuk. Boldog vagyok a helyzetemmel. A csapat igazán fantasztikus, és tisztelnek is engem. Örülök, hogy itt dolgozhatok, minden a jó irányba halad, szóval szívesen is maradok itt. Biztos vagyok benne, hogy sikerül javulnunk, és még sok szép eredményt érhetünk el.”

Massa végül a Ferrarival hírbe hozott csapattársáról, Valtteri Bottasról is beszélt, és elárulta, el tudja őt képzelni a maranellóiaknál. „Ez a jövőben egy lehetőség lehet számára, de nem hinném, hogy még az idén. A Williamsnek ugyanis opciós joga van a hosszabbításra. De a jövőben a Ferrari versenyképesebb lehet, képesek lehetnek nyerni és a bajnoki címért harcolni. Ha Valtteri ajánlatot kap tőlük, miért is ne?” – latolgatta az esélyeket a brazil.

 

További tartalmak