Musorujsag
Élő Eredmények

Különleges mezzel búcsúztatja a Barca Xavit

MTI
Különleges mezzel búcsúztatják az FC Barcelonánál Xavit, az együttes világ- és Európa-bajnok futballistáját, aki szombaton, a Primera Divisón zárófordulójában utolsó bajnokiján lép pályára a Camp Nou Stadionban.
Xavi Hernandez, az FC Barcelona csapatkapitánya bejelenti távozását a katalán klubtól - Fotó: EPA/Alberto Estevez Xavi Hernandez, az FC Barcelona csapatkapitánya bejelenti távozását a katalán klubtól – Fotó: EPA/Alberto Estevez

A katalán klub instagram-oldalán mutatta be, hogy az összecsapáson a címer és a márkajelzés között a „6graciesXavi” felirat lesz majd olvasható, utalva ezzel a 35 éves játékmester mezszámára.

Xavi háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját a katalán együttessel, a spanyol bajnokságban pedig – az idei sikert is beleszámítva – nyolc alkalommal végzett az élen. Eddig 23 trófeát nyert, s még kettő elhódítására van lehetősége a Barcelonával, amely május 30-án az Athletic Bilbaóval találkozik a Spanyol Kupa fináléjában, míg június 6-án a Juventus ellen lép pályára a BL-döntőben.

A középpályás 133 mérkőzésen szerepelt a spanyol válogatottban, és kereken 100 alkalommal hagyta el győztesen a gyepet, négy vb-n és három Eb-n vett részt.

További tartalmak