Musorujsag
Élő Eredmények

Monacói Nagydíj - Nemzetközi sajtóvisszhang

MTI
A nemzetközi sajtó főként Nico Rosbergnek, a Mercedes pilótájának a szerencsés diadalát taglalta a vasárnapi Forma-1-es Monacói Nagydíj másnapján, a német pilóta ugyanis elsősorban annak köszönhette sikerét, hogy harmadikként célba érő csapattársát, a futam nagyobb részében vezető brit Lewis Hamiltont a hajrában egy biztonsági autós szakasz közben kihívták kerékcserére.
Nico Rosberg (Fotó: XPB Images) Nico Rosberg (Fotó: XPB Images)

Spanyolország:

El País: „A Mercedes szabotálta a sztárját. A csapat hülyesége Hamiltonnak a győzelembe került, és diadalhoz juttatta Rosberget.”

ABC: „A Mercedes tönkretette Hamiltont. Ilyen váratlan fordulatra ritkán akad példa az F1-ben. A brit pilóta sikere már biztosnak tűnt, de mivel csapata elszámította magát, végül Rosberg ünnepelhetett.”

La Vanguardia: „A Mercedes rászedte Hamiltont. Egy érthetetlen hiba meggátolta a britet a győzelemben.”

Marca: „A Mercedes jól megérdemelt győzelmet lopott el első számú pilótájától. A megmagyarázhatatlan boxkiállás sikerhez segítette Rosberget.”

Lewis Hamilton (Fotó: Photo4 / XPB Images) Lewis Hamilton (Fotó: Photo4 / XPB Images)

Franciaország:

Le Figaro: „Ez a hercegségi futam mély nyomokat hagyhat hátra a Mercedesnél. Ezúttal nem a két pilóta, hanem Hamilton és a csapat között támadt viszály. Ez a hiba nem is jöhetett volna rosszabbkor, Hamilton ugyanis néhány napja hosszabbította meg a szerződését az istállóval.”

L’Equipe: „Hamilton olyan futamot futott, amilyet kívánt magának, tökéletesen uralta a mezőnyt. Senki sem tudta elvenni tőle a győzelmet, csak a saját csapata, amely elárulta őt.”

Sebastian Vettel (Fotó: Copyright: Price / XPB Images) Sebastian Vettel (Fotó: Copyright: Price / XPB Images)

Olaszország:

Corriere della Sera: „Megsemmisítő manőver azoktól, akik azt hitték, hogy minden az ellenőrzésük alatt van.”

La Repubblica: „Hamilton űrhajója egy matematikai probléma miatt romlott el.”

Max Verstappen és Romain Grosjean (Fotó: Charniaux / XPB Images) Max Verstappen és Romain Grosjean (Fotó: Charniaux / XPB Images)

Németország:

Bild: „Elszúrták a stratégiát! Rosberg a Mercedes hibájából nyert, Hamilton méltósággal viselte a csapat által ellopott győzelmet.”

Frankfurter Allgemeine Zeitung: „Rosberg egy számítási hiba révén győzte le Hamiltont. Egy unalmas nagydíj elképesztő fináléja.”

Forrás: MTI

További tartalmak