Musorujsag
Élő Eredmények

Nem lesz magyar pólócsapat a BL-elődöntőben

mti
Az Eger után a Szolnok is vereséget szenvedett a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntőjében, így egyik sem jutott be az elődöntőbe. A két magyar együttes egymással csatázik pénteken az ötödik helyért.

az elődöntőbe jutásért:
CNA Barceloneta (spanyol) – Szolnoki Dózsa-Közgép 10-9 (2-1, 2-1, 2-1, 0-3 – büntetőkkel 4-3)
a szolnokiak góllövői: Madaras 3, Vámos 2, Aleksic 1

Mivel a katalán fővárosban zajló Final Six nyitómeccsén az Eger kikapott, a Szolnokra várt a feladat, hogy nyerjen, s ily módon legyen magyar szereplője az elődöntőnek is. Ehhez a házigazdák tavaly BL-győztes csapatát kellett legyűrnie a magyar kupagyőztes és újdonsült bajnok Tisza-parti alakulatnak.

A vendéglátók kezdtek jobban: emberelőnyeik közül kettőt kihasználva elhúztak 2-0-ra. A világbajnok Vámos Márton bombagóllal szépített (2-1), többre azonban nem futotta az első negyedben Cseh Sándor csapatától. A második nyolc percben magyar egyenlítés helyett hazai gólokat láthatott a Bernat Picornell uszoda közönsége, egymás után kettőt is (4-1), míg nem a Szolnok kétszeres olimpiai és világbajnoka, a balkezes Madaras Norbert bevette a Barceloneta kapuját (4-2). A további próbálkozások viszont nem hoztak eredményt.

Mi több, barcelonai találattal indult a harmadik negyed is, mielőtt azonban nagyon kilátástalanná vált volna a helyzet, a szerb légiós Milan Aleksic lőtt nagy gólt (5-3). Csakhogy erre megint volt válasza a rendező város csapatának (6-3). A befejező negyedben Vámos a hálóba vágta a negyedik szolnoki gólt (6-4), két és fél perc volt hátra, amikor Madaras távoli lökete is beakadt, majd ugyanő kapufás góllal egyenlített (6-6). Következhetett a büntetőpárbaj.

Az ötméteresek lövésében 4-3-mal a Barceloneta bizonyult jobbnak, így a katalán együttes jutott be a legjobb négy közé, míg a vesztes Szolnok az ötödik helyért küzdhet meg az Egerrel.

Korábban, az elődöntőbe jutásért:
Jug Dubrovnik (horvát) – ZF-Eger 10-8

A Final Six pénteki programja:
az 5. helyért:
Szolnok-Eger 16.30 ó

elődöntő:
Jug Dubrovnik (horvát)-Primorje Rijeka (horvát) 18.00
Barceloneta-Pro Recco (olasz) 19.30

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="314240"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Vízilabda Final Six
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2015/05/DACSA20150528018.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak