Musorujsag
Élő Eredmények

Elhunyt Eisemann László

mlsz.hu/MTI
Életének 62. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt a Ferencváros és a magyar válogatott legendás masszőre.

Eisemann László, népszerű becenevén „Ejzi” 1954. február 23-án született, és már egész fiatalon elkötelezte magát a labdarúgás mellett, hátvédként egészen az NB I-ig jutott, a Székesfehérvári MÁV Előrében szerepelt az élvonalban. A BKV Előréből vonult vissza, de már korábban, játékosként elkezdte sportmasszőri karrierjét klubcsapatában, valamint a magyar serdülőválogatott mellett – olvasható a honi szövetség honlapján, az mlsz.hu-n.

Eisemann László - Fotó: mlsz.hu Eisemann László – Fotó: mlsz.hu

1983-ban Bicskei Bertalan hívására elvállalta az ifjúsági válogatott melletti masszőri munkát, tagja volt az 1984-ben Európa-bajnokságot nyert válogatott stábjának. Öt évvel később, 1989-ben lett A-válogatott gyúrója, azóta legendás karriert futott be sportmasszőrként, több ezer magyar labdarúgó lehetett hálás szakértelméért.

Több mint 250 mérkőzésen ült a felnőtt válogatott kispadján, 15 szövetségi kapitány mellett dolgozhatott a nemzeti válogatottnál. 1996 óta volt kedvenc csapata, a Ferencváros masszőre.

A Magyar Labdarúgó Szövetség őszinte részvétét fejezi ki Eisemann László családjának, szeretteinek és klubjának, a Ferencvárosnak.  Az FTC honlapja pénteken reggel számolt be a legendás „Ejzi” haláláról, jelezve, hogy a klub a saját halottjának tekinti.

További tartalmak