Musorujsag
Élő Eredmények

Putyin azt mondja, megkérdőjelezhetetlen a 2018-as orosz futball-vb

MTI
Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint megkérdőjelezhetetlen a FIFA döntése arról, hogy a 2018-as foci-vb rendezési jogát Oroszországnak ítélték oda.

„Tisztességes módon harcoltunk (a rendezés jogáért) és győztünk. Nem hisszük, hogy ezt a döntést meg lehet kérdőjelezni” – mondta az orosz elnök pénteken egy szentpétervári gazdasági konferencia keretében, újságíróknak nyilatkozva.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, a FIFA – amely súlyos korrupciós vádakkal küzd – nemrégiben figyelmeztetett: Oroszországtól és a 2022-es vb-t megszerző Katartól elvehetik a rendezés jogát, ha bebizonyosodik, hogy pusztán a korrupciónak köszönhetően szerezték meg a világbajnokságokat.

A FIFA korrupciós botrányáról szólva Putyin közölte: „támogatjuk a korrupció elleni küzdelmet, de azt, hogy valaki korrupt, bíróságnak kell kimondania.” Egyben hozzátette: Oroszországban vizsgálatot indítottak azokról a vádakról, hogy korrupció révén sikerült megszerezni a vb-t, de erre vonatkozóan nem találtak semmilyen tanúbizonyságot.

További tartalmak