Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton végre „igazi versenyt” vívna Rosberggel Silverstone-ban

Motorsport.com, Motorsport-Total
Végre egy egyenes küzdelmet hozó versenyt szeretne vívni Lewis Hamilton Silverstone-ban Nico Rosberggel. Kettejük csatájában a brit hazai versenyén eddig mindig közbeszólt a technika ördöge.
Lewis Hamilton Nico Rosberg (Fotó: XPB Images) Lewis Hamilton Nico Rosberg (Fotó: XPB Images)

Két futam, egy-egy pole és egy-egy győzelem. Az egymás csapattársaként idén harmadik szezonját futó Lewis Hamilton és Nico Rosberg eddig két alkalommal csapott össze egymással Nagy-Britanniában, küzdelmükben azonban mindig közbeszólt valami külső tényező. 2013-ban Hamilton szerezte meg a pole-t, ám korai defektje után a versenyen esélye sem volt a győzelemre, mely végül Rosberg ölébe hullt. A múlt évben aztán fordított volt a helyzet: a brit időmérőn elkövetett hibája után (csak 6. lett) Rosberg indult az első rajtkockából, ám technikai probléma miatt a vezető helyről esett ki – átengedve a sikert csapattársának.

Hamilton mindezek után abban bízik, idén végre nyílt sisakos küzdelmet vívhatnak egymás ellen – azt követően, hogy az előző négy versenyből hármat Rosberg nyert meg. „Ez biztosan nehéz hétvége lesz. Nico nagyon gyors lesz. Nem tudom megmondani, ki lesz a fő ellenfelünk, lehet a Williams, de lehet a Ferrari is. Sok múlik majd az időmérő edzésen.  Az elmúlt években nem sikerültek túl jól az időmérőim, és az egyik évben Nicónak voltak gondjai az autóval, a másikban pedig nekem. Most abban bízom, hogy végre igazi versenyt vívhatunk egymás ellen” – idézte Hamiltont a Motorsport.

Rosberg az előző versenyen tíz pontra csökkentette hátrányát a bajnokságban, ráadásul saját és csapata elmondása szerint sem csupán Hamilton elrontott rajtján múlt, hogy őt intette le elsőként a kockás zászló Ausztriában: Rosberg két hete egyszerűen gyorsabb volt csapattársánál.

A címvédő tudja, javítania kell. „Elégedett voltam a hétvégéken nyújtott teljesítményemmel, jobban, mint egy éve, amikor egy időben egyáltalán nem voltam az. Az előző versenyeken voltak jobb és rosszabb pillanataim, legutóbb a rajtomnál dőlt el minden. De a jó dolog ebben, hogy ilyenkor mindig kielemezzük a történteket, és talán megoldást is találunk rájuk, hogy ne történjen meg újra.”

Hamilton elárulta, miután ő nem volt ott a spielbergi teszten – amiért kritizálták is páran –, Rosberg igyekezett megfejteni, min kell javítaniuk a rajtoknál. „Az előző futam után Nico szimulálta a történteket, és komoly problémára bukkantak, ami kihatással lehetett a hétvégére. Mostanra viszont mindenen javítottunk” – magyarázta a kétszeres bajnok, aki a BBC-nek azt mondta, pár „személyes, orvosi dolgot” kellett elintéznie, ezért mondott nemet a tesztelésre.

A korábbi versenyző, Marc Surer úgy véli, a két mercedeses csatájában ezen a hétvégén nem a gyakorláson szerzett tapasztalatok, sokkal inkább a mentális tényezők döntenek majd. „A pszichológia szerepe a legnagyobb. Az elmúlt hétvégék azt mutatják, hogy aki jobb formában van ilyen szempontból, az nyer. Hamilton a pályán egyértelműen gyorsabb, de nem mindig képes száz százalékig koncentrálni. Ausztriában teljesen elveszítette a fonalat. Emiatt úgy vélem, Hamilton visszaesései jelenthetik a nagy esélyt Rosberg számára” – nyilatkozta a német Sky tévének a svájci.

„Hamilton Silverstone-ban külön kategóriát képvisel. Emellett pedig hazai közönség előtt mindenképp nyerni akar majd. csodálkoznék, ha Rosberg már ezen a versenyen átvenné a vezetést a bajnokságban. De a következő futamokon megnőhet az esélye erre – azokon a futamokon, melyek nem ennyire fontosak Hamilton számára” – tette hozzá Surer.

További tartalmak