Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel: Kimi tudja, mit csinál!

Autosport
Hiába került sokak szerint hullámvölgybe, Sebastian Vettel nem félti Kimi Räikkönent. A négyszeres bajnok ismét hangsúlyozta, szeretné, hogy a finn maradjon a csapattársa a következő szezonban.
Sebastian Vettel (Fotó: Charniaux / XPB Images) Sebastian Vettel (Fotó: Charniaux / XPB Images)

Noha az olasz sajtó már gyakorlatilag oda is adta az ülését Valtteri Bottasnak, nem mindenki írta még le végleg az előző futamokon nehézségekkel bajlódó Kimi Räikkönent. A finnel jó barátságban lévő csapattárs, Sebastian Vettel például kiállt mellette, s hangsúlyozta, pár gyengébb eredménytől még nem válik rosszabb versenyző az egyszeres bajnokból.

„Mindannyiunknak vannak versenyei, amelyeken ütközünk másokkal. A Forma–1-ben elég két-három rossz verseny, és az emberek máris elkezdenek rossz időszakról beszélni” – vette védelmébe csapattársát Vettel. „Én tavaly éltem át hasonlót, amikor bizonyos dolgok nem jöttek össze bizonyos okok miatt, és máris mindenki hullámvölgyről beszélt. Kimi végső soron világbajnok, tudja, mit csinál – ezt korábban már a rádión keresztül is elmondta” – utalt a finn híres 2012-es abu-dzabi üzenetére, melyben csendre intette mérnökét. „Nem kell tanácsokat adnom neki, sem beszélgetnem vele erről” – tette hozzá Vettel.

Ami csapattársa személyét illeti, a négyszeres bajnok ezúttal is kiemelte, ő örülne Räikkönen maradásának. „Már sokszor elmondtam, elégedett vagyok Kimivel, mert már a legelső naptól kezdve ismerjük egymást, mindig egyenes volt velem szemben, és semmit sem változott. Még azt követően sem, hogy 2007-ben világbajnok lett. Az F1-ben eltöltött évek nem változtattak rajta semmit. A sportágnak jót tett, hogy visszatért, nem beszél mellé, őszinte, és ezek azok a tulajdonságok, amiket én igazán kedvelek.”

„Most először tekinthetek rá csapattársként, így hozzá viszonyíthatom magam. Nagyon közel vagyunk egymáshoz, vannak kanyarok, amelyekben én vagyok a gyorsabb, másokban ő. Ez komoly kihívás, de sok mindent tanulhatok is tőle, mivel máshogyan viszonyul bizonyos dolgokhoz. Nem tudom, mi áll a szerződésében, de jó lenne, ha a következő évben is ő lenne a csapattársam” – magyarázta Vettel.

 

További tartalmak