Musorujsag
Élő Eredmények

Egyre biztosabb Massa jövője?

Globo
Felipe Massa úgy érzi, jövőre is Sir Frank Williams alakulatát fogja erősíteni, ahol továbbra is remekül érzi magát, ezért másokkal egyelőre fel sem vette a kapcsolatot. A tapasztalt brazil pilóta elmondta, most a médiával is jobb kapcsolatot ápol, mint néhány évvel korábban.
Felipe Massa (Fotó: XPB Images) Felipe Massa (Fotó: XPB Images)

Massának nyolc év után, a 2013-as szezon végén kellett elhagynia a Ferrarit, Forma-1-es pályafutását azonban folytathatta, a Williams ugyanis igényt tartott szolgálataira. A korábbi világbajnoki ezüstérmes – aki 2010 és 2013 között rengeteg bírálatot kapott, hiszen teljesítménye elmaradt a várttól – kivirágzott új csapatánál, eredményeivel pedig az egylet vezetői is elégedettek. A csapat technikai igazgatója, Pat Symonds például nemrég azt mondta, Massa és Valtteri Bottas kettőse a legjobb az elmúlt 30 évből, azok közül, akikkel ő együttműködött.

A tapasztalt brazil pilóta szerződése az idei szezon végén jár le, a hírek szerint azonban a Williams automatikusan meghosszabbíthatja azt, ha elégedett a versenyző teljesítményével. Mivel erre egyelőre senki sem panaszkodott, Massa meglehetősen magabiztosan nyilatkozott, amikor a Brit Nagydíj helyszínén szóba került a 2016-os évad. „Miért ne [maradnék]?” – tette fel a kérdést mosolyogva a Globo riporterének. „Szeretek itt dolgozni. A csapat is tisztel engem, és az eredményeink is megfelelőek, jól teljesítünk. Én senkivel sem vettem fel a kapcsolatot, de egyébként is, miért kellene változtatni?” – folytatja.

A tizenegyszeres futamgyőztes nyilatkozata során ismét egyértelművé tette, most sokkal jobban érzi magát, mint az utolsó ferraris években, a vörösöknél ugyanis óriási nyomás nehezedett a vállára, ez pedig a teljesítményére is hatással volt; napjainkban viszont minden sokkal nyugodtabb. „Az a legfontosabb, hogy az ember boldog legyen, és, hogy a munkahelyén tiszteletben tartsák. Ami a következő évet illeti, igen, úgy gondolom, hogy itt maradhatok” – jelenti ki magabiztosan.

Végül elmondta, úgy érzi, ma a sajtóval is sokkal jobb kapcsolatot ápol, mint néhány évvel korábban, amikor a gyengébb eredmények rendre a kritikák középpontjába került. „Voltak nagyon, nagyon nehéz pillanataim” – ismeri el, amikor a téma szóba kerül. „Itt állok most önök előtt, mögöttem van egy viszonylag sikeres pályafutás, és egészen biztos, hogy ezt a tehetségemnek köszönhetem, és nem annak, hogy én voltam a sajtó kedvence” – zárja gondolatát, utalva az említett bírálatokra, melyek a csapatváltás óta abbamaradtak, sőt többen ismét dicsérni kezdték a brazilt, aki rendre tisztességesen helyt áll sokra tartott csapattársa mellet.

További tartalmak