Musorujsag
Élő Eredmények

Räikkönen és a Ferrari utáni élet

Motorsport-Total
Hetek óta folynak a találgatások Kimi Räikkönen ferraris jövőjéről – arról viszont kevés szó esik, hogyan készül, készül-e a finn az F1 utáni életre. Most erről is nyilatkozott.
Kimi Räikkönen (Fotó: Photo4 / XPB Images) Kimi Räikkönen (Fotó: Photo4 / XPB Images)

Egyre több versenyző nevét emlegetik mint Kimi Räikkönen potenciális utódjelöltjét, egyes források máris biztosra veszik, hogy a Ferrari nem hosszabbítja meg bajnok év végén lejáró szerződését – ám egyelőre csupán annyi biztos, hogy a „Jégember” jövője kapcsán semmi sem biztos.

Noha a Ferrari folyton azt hangoztatja, csakis versenyzőjén múlik, kap-e új szerződést, Räikkönen szerint valójában nagyon is a Scuderia kezében van a sorsa. „Ez része a játszmának. A Ferrari dönt arról, hogy jövőre is itt leszek-e még” – jelentette ki a Bildnek.

Majd arról is beszélt, van-e már elképzelése arra az esetre, ha a vörösök nem hosszabbítanak vele. „Nincsen semmiféle tervem arra, mit csinálok majd a Ferrari után. Vagy arra, miként alakul majd az életem ezt követően. Hat évvel ezelőtt sem volt, amikor először visszavonultam a Forma–1-ből” – árulta el Räikkönen.

A 35 éves bajnok ezzel 2009-es „visszavonulására” célzott, amikor a Ferrarival közös megegyezéssel bontották fel szerződését, hogy az olaszok helyet csináljanak Fernando Alonsónak. Räikkönen ezt követően más versenykategóriákban próbálta ki magát: ralizott a Citroennel, valamint a tengerentúlon, a NASCAR és az oválpályák világába is belekóstolt, hogy aztán 2012 végén a Lotusszal visszatérjen az F1-be. Akkori elmondása szerint leginkább a kerék-kerék elleni csaták hiányoztak neki.

Miután idén január óta magát boldog apának vallhatja, Räikkönen mindazonáltal nem tart attól, hogy unatkozni fog az F1-es karrierje lezárultával. „Akár otthon is maradhatok a háztartásban – nem lenne ezzel semmi probléma! Valójában nagyon is szívesen vagyok otthon. Gyakorlatilag egész életemben csak utazgattam, így ez valójában nagyon is szép lenne” – fogalmazott Räikkönen.

Ebben az esetben elmondása szerint ugyanolyan hétköznapi életet élne, mint az átlagemberek – párjával, Minttuval, akinek ily módon még jobban besegíthetne a gyereknevelésben. Vagy például a pelenkázásban, amely téren már komoly rutinra tett szert. „A legfontosabb, hogy gyorsan csináld, máskülönben történhetnek balesetek…” – adott erre vonatkozó jó tanácsot 2007 bajnoka, aki azt viszont már nem árulta el, terveznek-e kistestvért Robinnak.

 

 

További tartalmak