Musorujsag
Élő Eredmények

Virtuális versenyzés – az új generációt már ez (is) vonzza

Motorsport.com
Szimulátorversenyzésre adta a fejét Max Verstappen. A Toro Rosso 17 esztendős versenyzője mostantól egy „virtuális” versenycsapat hivatalos tagja is egyben.
Max Verstappen (Fotó: Price / XPB Images) Max Verstappen (Fotó: Price / XPB Images)

Bizony, változnak az idők. Miközben pár évtizede a Forma–1-es versenyzőknél az volt bevett szokás, hogy más sorozatokban, sportautóversenyeken, Le Mans-i 24 órásokon is megméretik magukat (Nico Hülkenberg idei esete immáron különlegességnek számított), manapság úgy fest, inkább más irányokba kacsingatnak a királykategória tagjai. Az új generációé legalábbis. Annak is legifjabb tagja, Max Verstappen ugyanis az F1-mentes időszakokban a szimulátorozás világában igyekszik kiélni versenyzés iránti szenvedélyét.

A szimulátoros bajnokságokban résztvevő Redline versenycsapatot még 15 éve alapították, s mára a leghíresebb virtuális világban ténykedő alakulatként tartják számon. Tagjai között van Greger Huttu, a szakma egyik legnagyobb neve – s mostantól egy valódi Forma–1-es versenyző, Max Verstappen is!

Csak úgy, kedvtelésből. „Élvezem a szimulátoros versenyzést a Forma–1-en kívül. Már jó ideje együtt dolgozom Atze Kerkhoffal, aki a Redline-csapat és a Fanatec tagja, és most magam is versenyzem a virtuális pályákon a legjobb szimulátorversenyzői ellen. Ez igazán komoly teszt számomra, amit rendkívül élvezek is” – nyilatkozta a 18. életévét szeptember végén betöltő tehetség.

 

További tartalmak