Musorujsag
Élő Eredmények

Bronzérmes lett a női fociválogatott a Balaton Kupán

mti
A magyar női labdarúgó-válogatott kétgólos győzelmet aratott a fehéroroszok ellen, így bronzérmet szerzett a balatonfüredi Balaton Kupán.

Az elődöntőben Szlovákiával szemben tizenegyesekkel alulmaradt magyar válogatott a hazai szövetség beszámolója szerint Zeller Dóra találatával szerzett vezetést a 40. percben, majd a szünet után Rácz Zsófia büntetőjével biztosította be a győzelmet. A 84. percben csereként pályára lépett a nemzeti csapat válogatottsági és gólrekordere, Pádár Anita, aki ezen a találkozón ünnepelte 125. válogatottságát, egyben el is búcsúzott a nemzeti csapattól.

A bronzérmeket Kiss László korábbi női szövetségi kapitány, az MLSZ női bizottságának tagja adta át a válogatott tagjainak.

„Magabiztos győzelmet arattunk, úgy gondolom, egy percig sem volt kétséges a mai győzelmünk” – nyilatkozta a mérkőzés után Markó Edina szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak. „Sokat számított, hogy minőségi játékosok érkeztek a második mérkőzésünkre, még ha a rövid idő miatt taktikailag nem is tudtunk megfelelően felkészülni velük a találkozó előtt.”

„Örülök, hogy a pályára lépő játékosok bizonyították, itt a helyük a csapatban, illetve egy picit sikerült előrelépnünk is a tavalyi teljesítményünkhöz képest, hiszen veretlenül zártuk a viadalt. Bízom benne, hogy jövőre tovább javítunk, és hamarosan a tornagyőzelem is összejön majd a Balaton Kupán” – tette hozzá a szakvezető.

A döntőben az első két tornát is megnyerő Szlovákia 1-0-ra győzött Lengyelország ellen.

bronzmérkőzés:
Magyarország-Fehéroroszország 2-0 (1-0)

a döntőben:
Szlovákia-Lengyelország 1-0

a szombati elődöntőkben:
Szlovákia-Magyarország 4-4 (0-2) – 11-esekkel 4-2
Lengyelország-Fehéroroszország 2-2 – 11-esekkel 3-0

További tartalmak