Musorujsag
Élő Eredmények

A Toro Rossóé a második leggyorsabb autó – hogy is van ez?

Championat, Formula-1.com
A Toro Rosso holland pilótája, Max Verstappen igyekezett egyértelművé tenni, a sajtó munkatársai kiforgatták a szavait, amikor a Brit Nagydíj ideje alatt arról írtak, hogy véleménye szerint a szezont uraló Mercedesét leszámítva, csapata rendelkezik a leggyorsabb versenyautóval.
Max Verstappen (Fotó: Batchelor / XPB Images) Max Verstappen (Fotó: Batchelor / XPB Images)

Bár az egylet versenyzőinek dolgát több alkalommal is műszaki problémák nehezítették, a Toro Rosso nem lehet elégedetlen az évad első felével, az STR10-es ugyanis meglepően jól teljesített az első megmérettetéseken. Az egyre nagyobb szakmai elismertségnek örvendő James Key által tervezett versenygép több alkalommal is gyorsabbnak bizonyult az anyacsapat autójánál – főleg az időmérő edzéseken –, nem meglepő tehát, hogy a pilóták is lelkesen nyilatkoztak munkaeszközükről.

Silverstone-ban például komoly figyelmet kapott Verstappen azon kijelentése, miszerint a karosszériát tekintve a Toro Rossóé a második leggyorsabb versenymasina – az első helyre természetesen ő is a Mercedes autóját helyezte, ami addig csupán egy alkalommal, Malajziában csúszott le a győzelemről. A tizenhét éves újonc azonban most – amikor a Championat felelevenítette nyilatkozatát – igyekezett egyértelművé tenni, hogy a sajtó munkatársai kiragadták nyilatkozatának egy részletét, ő ugyanis nem ezt állította azon a bizonyos Brit Nagydíjon.

Valójában nem pont ezt mondtam” – kezdi a fiatal tehetség. „Ha ilyet mondtam volna, az egy kicsit túlságosan optimistának tűnne. Akkor konkrétan a hosszabb silverstone-i etapokról beszéltem, és ebben a tekintetben ott a miénk volt a második legjobb versenyautó. Viszont ezt követően a tudósítók arról írtak, hogy szerintem a mi autónk a második leggyorsabb a rajtrácson. Mindenesetre az autónk nagyon jó, szóval örülök, hogy a Toro Rossónál lehetek” – tette hozzá.

A Toro Rosso lendülete kapcsán a Forma-1 hivatalos oldalának munkatársa nemrég úgy fogalmazott, a csapat „élete formájában van”, az alakulat első embere azonban túlzónak tartja ezt a kijelentést. „Ha a csapat élete formájában lenne, akkor ott lennénk a dobogón, az első és a második helyen! Ez azért messze van. Persze az autónk jó, a versenyzőink gyorsak és a csapat megfelelő munkát végez, de a megbízhatóság még nem jó. Max magyarországi eredménye nagyszerű volt, de nem felejthetjük el, hogy már tíz futamunk volt, azaz húsz alkalommal láthattuk volna meg a kockás zászlót, de ez csak tizenegyszer sikerült. Egyszerűen túl sok pontot veszítettünk el” – mondta.

További tartalmak