Musorujsag
Élő Eredmények

A Ferrari reagált a híresztelésekre: ez baromság!

Motorsport-Total
A Ferrari F1-es alakulatának első embere, Maurizio Arrivabene cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint a gyár bezárhatja versenyzői akadémiáját, a vezetőség ugyanis elégedetlen annak működésével, a projektre költött pénzt pedig inkább az autó fejlesztésére fordítaná.
Maurizio Arrivabene (Fotó: Holland / XPB Images) Maurizio Arrivabene (Fotó: Holland / XPB Images)

Az Ilta Sanomat című finn lap – olasz forrásokra hivatkozva – nemrég arról írt, hogy a Ferrari új elnöke, a szigorú, takarékos szemléletmódjáról híres Sergio Marchionne felvetette a versenyzői akadémia bezárásának lehetőségét. A szakember állítólag nincs megelégedve a projekt működésével, és az abban érdekelt pilóták eredményeivel, így az ő támogatásukra szánt pénzösszeget inkább az aktuális Forma-1-es autó fejlesztésére költené.

A híresztelésekre nemrég a Forma-1-es alakulatának első embere is reagált. „Ez egy baromság!” – tette egyértelművé, amikor a Motorsport-Total munkatársa az akadémia bezárásáról érdeklődött. A tavaly kinevezett szakember később hozzátette, a program „természetesen a jövőben is folytatódni fog”, nem kell tehát attól tartani, hogy a fiatal versenyzők támogatás nélkül maradnak.

Az viszont könnyen előfordulhat, hogy a vörösök a 2016-os évad előtt megválnak néhány fiataltól, és másokat vonnak be a programba. A Ferrari versenyzői akadémiájának jelenleg négy tagja van: a GP3-as bajnokságban érdekelt olasz ifjonc, Antonio Fuoco, honfitársa, a GP2-ben teljesítő Raffaele Marciello, a Forma-3-as Európa-bajnokságban versenyző kanadai Lance Stroll, és a kínai Kuan Jü-csou, aki az olasz Forma-4-es bajnokságban próbál bizonyítani.

„A szezon végén hozunk döntést arról, kik maradhatnak velünk, és kik azok, akik a folytatásban csatlakozhatnak a programhoz” – mondta Arrivabene, kinek csapata 2009-ben hívta életre a fiatal versenyzők felfedezését és támogatását célzó pilótaakadémiát. A program legismertebb tagja a tragikus sorsú Jules Bianchi volt, akiben a Ferrari korábbi elnöke Kimi Räikkönen utódját látta.

További tartalmak