Musorujsag
Élő Eredmények

Quadratlon Eb, valamint nyíltvízi kajak-kenu és evezős verseny a Balatonnál

MTI
Hetedszer rendezik meg a hétvégén a balatonakali strandon a Balaton Maraton nyíltvízi kajak-kenu és evezős versenyt, melyhez idén negyedik alkalommal csatlakozik a Henkel Sprint Balaton quadratlon Európa-bajnokság

Pipis Bernát, a rendezvény főszervezője elmondta, a szombat délelőtt 10 órakor kezdődő Balaton Maratonon, a legnagyobb balatoni kajak-kenu és evezős versenyen négy távon – az amatőrtől a profiig több kategóriában – indulhatnak a versenyzők.

A szervezők közel kétszáz résztvevőt, köztük világbajnok és magyar bajnok sportolókat is várnak a versenyre, így az amatőr indulók akár a hétszeres vb-győztes Hegedűs Róbert mellett is lapátolhatnak. Hozzátette: az idei viadal  különlegessége, hogy már surfski kategóriában is lehet indulni, s a győztes elnyeri a hivatalos magyar bajnoki címet is ebben a sportágban.

A Balaton quadratlon Európa-bajnokság vasárnap délelőtt 11 órától rajtol, négy különböző számot kell teljesíteniük a versenyzőknek: 750 méter úszás, 5 kilométer kajakozás, 20 kilométer kerékpározás és 5 kilométer futás vár az indulókra – ismertette a főrendező. Elmondta: a szervezők négy kategóriában várják az indulókat, egyéni openben és mastersben, illetve 2 vagy 3-4 fős váltókban.

Pipis Bernát szerint legalább száz egyéni induló biztosan lesz a versenyen, és hangsúlyozta, hogy a rendezők a váltóban induló nevezőknek a váltótárskeresésben

További tartalmak