Musorujsag
Élő Eredmények

Már döntött a Red Bull

Motorsport
Az év elején Danyiil Kvjat több kritikát is kapott, sőt egyes források szerint jövője is bizonytalanná vált, az előző versenyeken nyújtott teljesítményével viszont meggyőzte a Red Bull vezetőit. Csapattársa hosszú távú szerződéssel rendelkezik, úgy tűnik tehát, a bikásoknál nem változtatnak.
Daniel Ricciardo és Danyiil Kvjat (Fotó: Moy / XPB Images) Daniel Ricciardo és Danyiil Kvjat (Fotó: Moy / XPB Images)

Főként a különböző műszaki hibákból adódó kilométerhiány miatt indult nehezen a fiatal orosz szezonja, a vártnál gyengébb eredmények miatt viszont több bírálatot is kapott (egy ponton még a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko is kritizálta). Ezek azokban nem zökkentették ki, sőt hamarosan a kívánt eredmények is jöttek: Monte-Carlóban negyedik lett, a Hungaroringen dobogóra állt, Belgiumban pedig látványos előzésekkel hívta fel magára a figyelmet.

Csapattársát, Daniel Ricciardót eközben a Ferrarival is szóba hozták, a vörösök azonban Kimi Räikkönen szerződésének meghosszabbítása mellett voksoltak, igaz az ausztrált egyébként is csak nagy nehézségek árán tudták volna megszerezni, a Red Bull ugyanis hosszú távú szerződést kötött vele. „Nem látok okot a pilótapáros megváltoztatására” – jelentette ki határozottan a csapatvezető, Christian Horner, amikor szóba került a 2016-os évad. „Semmi sem sürgeti a döntésünket, a pilóták hosszabb távú szerződéssel rendelkeznek, a kapcsolatunk sikeres és jól működik” – teszi hozzá.

A pilótapáros tehát minden valószínűség szerint változatlan marad, maga az alakulat viszont átalakulóban van: Adrian Newey, a Red Bull technikai igazgatója – akit sokan az elmúlt évek, évtizedek legjobb autótervezőjének tartanak – a szezon elején vonult háttérbe, igaz teljesen azért nem távolodott még el a Forma-1 világától. Ezt Horner nyilatkozata során ismét igyekezett kiemelni, ahogyan azt is, hogy a neves szakember háttérbe vonulása egy normális folyamat része.

„Ez egyfajta evolúció! Egy csapat, avagy egy üzlet esetében mindig szükség van fejlődésre. Semmi sem maradhat örökre változatlanul. A pilótákat nézve, erős párossal rendelkezünk, és tényleg rendkívül elégedett vagyok velük. Ami Adriant illeti, ő továbbra is érintett a csapat munkájában, még mindig velünk van, csak egy kicsit más szerepkörben. Továbbá vannak tehetségeink, akik idővel a felszínre kerülhetnek, és mint minden üzlet esetében, folyamatosan fejlődhetnek és a csapat is folytathatja a fejlődését” – zárja gondolatát a brit szakember.

További tartalmak