Musorujsag
Élő Eredmények

MTK-győzelem született az Illovszky Stadionban

mti
Az MTK Budapest egygólos győzelmet aratott szombaton az újonc Vasas ellen az Illovszky Stadionban, a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójában.

A kék-fehéreknek ugyanez a pálya az ideiglenes otthonuk, de most hivatalosan ők voltak a vendégek.

OTP Bank Liga, 7. forduló:
Vasas-MTK Budapest 0-1 (0-0)
Illovszky Rudolf Stadion, 2000 néző, v.: Németh Á.
gólszerző: Szatmári (86.)
sárga lap: Vass Á. (64.), Vadnai (66.), Hegedüs (84.)

Vasas:
Nagy G. – Pajovic, Grúz, Debreceni, Osváth – Vida M. (Adamovic, 72.), Vukasovic,  Berecz (Kenesei, 82.), Lázok – Ubiparip (Novák, 62.), Remili

MTK:
Hegedüs – Bese, Grgic, Vukmir, Vadnai – Vass Á. (Szatmári, 69.), Thiam – Gera D., Kanta, Hrepka (Ramos, 65.) – Torghelle (Poór, 87.)

Mindkét csapat támadólag lépett fel, a gólhoz a Vasas állt közelebb. Helyzeteket mindkét oldalon láthatott a közönség, de a szünetig nem rezdültek a hálók.
A fordulást követően az MTK birtokolta többet a labdát, de aztán kiegyenlítetté vált a játék. A hajrában aztán szinte a semmiből vezetést szerzett a kék-fehér együttes, amely a lefújásig meg is tartotta előnyét.

A mérkőzés Raduly Józsefnek, a Vasas egykori meghatározó játékosának, a klub tiszteletbeli elnökének kezdőrúgásával rajtolt. A korábbi válogatott labdarúgó a Polgári Platform felkérésére lépett pályára, hogy a „Szurkoljunk a rasszizmus ellen!” kampány keretében felhívja a figyelmet a hazai pályákon tapasztalható kirekesztő, gyűlöletkeltő megnyilvánulásokkal szembeni küzdelem jelentőségére. A kezdőrúgást megelőzően a szurkolók és a játékosok a hangosbemondón keresztül meghallgathatták a Polgári Platform antirasszista kiáltványát, amelyet Remili Mohamed, a Vasas csapatkapitánya olvasott fel.

 

További tartalmak