Musorujsag
Élő Eredmények

Ami után főnöke el sem hitte, hogy Räikkönent látja…

Motorsport-Total
Csak egy jó tanácsot adott neki, aztán „elszaladt vele a ló” – Maurizio Arrivabene alig hitt a szemének, amikor csütörtök este egy szurkolói rendezvényen Kimi Räikkönent figyelte…
Kimi Räikkönen (Fotó: Ferrari) Kimi Räikkönen (Fotó: Ferrari)

Csütörtök este Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen és Maurizio Arrivabene ellátogatott a monzai pálya Parabolica-kanyarjától úgy két kilométerre, a Monza Parkban lévő Villa Realéba, ahol egy szurkolói rendezvényt tartottak a Ferrari szerelmeseinek. Az esemény hangulatáról sokat elárul, hogy még az efféle kötelező fellépéseket csöppet sem kedvelő Räikkönen is lelkesen mosolygott, s osztogatta az autogramokat – úgy fél órán keresztül.

Hogy mindez egyéni rekordnak számít-e nála, arról nincs hivatalos adat, ám tény, közvetlen viselkedésével még főnökét, Arrivabenét is meglepte. A pénteki csapatfőnöki sajtótájékoztatón az olasz legalábbis úgy nyilatkozott, semmiféle varázslatot nem követett el versenyzője ellen. „Nem, egyszerűen csak beszéltem vele – a magam módszerével… Nem, csak viccelek” – mondta az előszeretettel mókázó olasz. „Előtte volt egy megbeszélésünk, amin azt mondtam neki: »Tudod, rendkívül hűvös fickó vagy, talán éppen azért is szeretnek téged annyira, mert ilyen vagy. De legalább ha a tifosival találkozol, adj nekik autogramot! És vedd elő a kezedet, integess nekik, ha lehet, még mosolyogj is!« Megfogadta a tanácsomat” – mondta jókedvűen a csapatfőnök.

Elmondása szerint azonban arra maga sem számított, hogy Räikkönen alig bírja majd abbahagyni az aláírások osztogatását. „Arra gondoltam, itt valami nem stimmel. Természetesen boldog voltam, de azt gondoltam, hogy talán babonássá vált: ha így viselkedik, talán másnap vagy vasárnap esni fog. Ebben reménykedtem. Egyszerűen jófiúvá változott, és nagyon elégedett voltam vele. Annak ellenére, hogy még mindig úgy gondolom, ez nem is Kimi volt, hanem inkább a hasonmása…”

 

A hazai futamról és a Ferrari-szurkolók lelkesedéséről 2007 bajnoka mindazonáltal a pénteki szabadedzések után már a megszokott közömbösségével beszélt, kiemelve, hogy a monzai is csak ugyanolyan verseny, mint az összes többi, s csak az autón kívül érzi a különbséget. Mindez ugyanakkor némi nyomást is helyez az olasz csapatra. „Nagy dolog ez, hiszen egész Monza, Milánó és az egész régió nyomását érezzük a vállunkon” – emelte ki Arrivabene. „Az érzelmek és a nyomás az egekbe szöktek, és ilyenkor mindenképp szeretnél nekik valamit visszaadni, hogy mosolyogni lásd az arcokat. De azt is tudod, mi a lehetséges. Érzem, hogy komoly felelősség nyomja a vállamat Monzában – különösen tegnap éreztem, amikor annyira közel kerültem a tifosihoz, és láthattam az arcukat. Reménykedem, hogy az a lelkesedés, amivel a versenyre jönnek, egy módosító pontot ér majd, s egyből a motorunkba vándorol…” – fogalmazott Arrivabene.

 

 

További tartalmak