Musorujsag
Élő Eredmények

Könnygázt is bevetettek a rendőrök a Groupama Arénánál

MTI
A magyar futballszurkolók egy része sörösüvegeket, petárdákat dobált a rendőrökre, akik válaszul könnygázt vetettek be, gumibotot használtak a Groupama Arénánál - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről péntek késő délután.

Az MTI tudósítója arról számolt be, hogy a rendőrség teljesen lezárta a Könyves Kálmán körút és az Üllői út kereszteződését, a villamosok sem járnak. Az ultrák felborítottak egy autót, betörték a szélvédőjét, és egy égő román zászlót dobtak rá, amit a rendőrök oltottak el.

A szurkolók egy része betondarabokkal, kövekkel, fém padokkal és közlekedési táblákkal támadt a rendőrökre, akik válaszul nagy mennyiségű könnygázspray-t és könnygázgránátot vetettek be, anmitől több rendőr is fulladozni kezdett. A planetáriumhoz szorították a drukkereket, a bejelentett rendezvényük helyszínére, ahol a tervek szerint kísérnék figyelemmel a mérkőzést azok a szurkolók, akik nem jutottak be a stadionba. A helyszínen megjelent a lovasrendőrség, és érkezett egy vízágyús autó is. A rendőrök többször összecsaptak az ultrákkal, több embert kiemeltek közülük.

A péntek esti Magyarország-Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzést megelőzően futballszurkolók több száz fős, fekete ruhába öltözött csoportja vonult végig a Deák tértől a Károly körúton és az Üllői úton át a Groupama Aréna felé, útközben a „Ria, ria, Hungária!” rigmust skandálták, petárdákat robbantottak, többen üvegeket, palackokat dobáltak. Egy szurkoló megsérült, hozzá mentőt kellett hívni.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="363724"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2015/09/D_MAR20150904014-1024x683.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak