Musorujsag
Élő Eredmények

Motorcsere Rosbergnél: csak Hamilton versenyezhet az új V6-ossal

Mercedes
Motort kell cserélnie a Mercedesnek Nico Rosberg autójában az időmérő edzés előtt – így az máris biztossá vált, hogy csak Lewis Hamilton versenyezhet a csapat továbbfejlesztett új erőforrásával.
Nico Rosberg (Fotó: xpbimages.com) Nico Rosberg (Fotó: xpbimages.com)

Híre sem volt ebédszünetnek a Mercedes garázsában az Olasz Nagydíj harmadik szabadedzése után. Miután a délelőtt folyamán a csapat problémát észlelt Nico Rosberg motorján, a csapat úgy döntött, kicseréli azt. Mint ismert, a monzai hétvégére mind Lewis Hamilton, mind pedig Rosberg egy vadonatúj, a rendelkezésükre álló 7 módosító pont felhasználásával továbbfejlesztett erőforrást kapott, mely az első tesztek tanúsága alapján komoly előrelépést jelentett – még ha a csapat tagjai ezt a sajtónak nyilatkozva igyekeztek is tagadni.

Rosberg délelőtti hibája ugyanakkor azt jelenti, hogy az időmérő edzésen csak Hamilton körözhet az erősebb V6-ossal – a német pedig megkapja Spában használt erőforrását, amiért büntetéssel tehát nem kell számolnia. „Azonosítatlan probléma lépett fel Nico Rosberg motorján a harmadik szabadedzés alatt, ezért visszatérünk a spái erőforráshoz az időmérő edzésre” – közölte a csapat hivatalos Twitter-oldalán. „Mivel ez a motor eleve a készlet részét képezi, Nico Rosberg nem kap büntetést a cseréért. Miközben a szerelők a garázsban azon dolgoznak, hogy elkészüljön az autó, a mérnökök már az adatokat elemzik, hogy megtalálják a probléma okát.”

További tartalmak