Musorujsag
Élő Eredmények

Klopp megegyezett a Liverpoollal

BBC Sport
Jürgen Klopp megegyezett a Liverpoollal - írja a BBC Sport. A hírportál úgy tudja, hogy a német edző három évre szerződik a Vörösökhöz.

A 48 éves tréner a vasárnap menesztett Brendan Rodgerst követi a Bogdán Ádámot is foglalkoztató klub kispadján. A 42 éves északír edző 2012-től irányította az FC Liverpoolt és tavaly bajnoki ezüstérmet szerzett a csapattal. A jelenlegi szezonban ugyanakkor az együttes nyolc forduló után 12 ponttal a tabella 10. helyén áll annak ellenére, hogy a nyáron 110 millió euróért érkeztek új játékosok. Az Európa Liga csoportkörében a liverpooliak eddigi két mérkőzésükön két pontot gyűjtöttek.

Jürgen Klopp a 2015-ös férfi kosárlabda Európa-bajnokságon - fotó: EPA/Rainer Jensen Jürgen Klopp a 2015-ös férfi kosárlabda Európa-bajnokságon – fotó: EPA/Rainer Jensen

Klopp májusban távozott hét szezon után a Borussia Dortmundtól, amellyel két bajnoki címet nyert és 2013-ban bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe. Edzői stábjának valószínűleg tagja lesz Zeljko Bivac és Peter Krawietz is, akik már a BVB-nél is a segítői voltak.

Jürgen Klopp még nem írta alá a szerződését, de a BBC szerint ez már csak formalitás, csütörtök este ez is meg fog történni az Anfield Roadon. A klub péntekre már sajtótájékoztatót hirdetett, amelynek egyetlen témája egy nagy bejelentés lesz, de az új menedzsert a meghívóban még nem nevesítették. Az új edző debütálására jövő hét szombaton a Tottenham Hotspur elleni bajnoki mérkőzésen kerülhet sor.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Sir Alex jó ötletnek tartja Klopp liverpooli szerződtetését
Mellette Hummels és Löw is megszólalt az ügyben: Klopp volt játékosa szerint ő fantasztikus edző, tökéletes megoldás lenne a liverpooliaknak, míg a német szövetségi kapitány szerint a mersey-i parti szurkolói kultúra se lesz idegen a német edzőnek, aki a legújabb hírek szerint pénteken írhat alá.
Külföldi futball