Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso meghívást kapott egy teára…

Motorsport-Total, F1Reports
Humorral reagált a Manor Fernando Alonso fájó megjegyzésére – ugyanakkor hiszi, hogy 2016-ban végre kiléphetnek a lesajnált kiscsapat szerepköréből.
Graeme Lowdon (Fotó: XPB Images) Graeme Lowdon (Fotó: XPB Images)

Bár nyilván nem sértésnek szánta, a Manort mégis mélyütésként érte Fernando Alonso róluk tett kijelentése. A spanyolt Szocsiban arról kérdezték, miután idén a McLaren csupán a brit kiscsapatot tudta megelőzni a bajnokságban, nem tart-e attól, hogy a Mercedes-motorokkal erősítve 2016-ban már a Manor is veszélyt jelenthet majd rájuk. „Minden tiszteletem az övék, de szerintem repülőmotorral sem jutnának előrébb” – felelte mosolyogva a kétszeres bajnok.

A „sértett” fél sportigazgatója, Graeme Lowdon igyekezett humorral válaszolni a spanyolnak. „Jelenleg úgy fest, hogy jövőre az egész szezont egymás mellett töltjük majd a garázsokban. Akkor majd sok időnk lesz összehasonlítani, hogy is állunk. Mindig remek teát készítünk a csapatnál, szóval őt is szívesen várjuk” – mondta a Sky Sportsnak a kétszeres bajnok szavaira.

Alonso biztosra veszi, hogy a McLaren annyit javul a következő szezonra, hogy a Manorral már nem kell majd foglalkozniuk. Azonban Lowdon ettől függetlenül is úgy véli, igenis sokat lendíthet szekerükön, hogy Mercedes-motorra váltanak, s abban bízik, végre kiléphetnek az egy kézlegyintéssel elintézhető senkire sem veszélyes sereghajtó szerepéből. „Idén az újjáépítés volt a célunk – minden téren. A teljes technikai oldalt újjá kellett építenünk, a teljes tervezőrészleget. Itt tehát nem minden csak a motorról szól, aminek egyébként nagyon örülünk. Lesz egy teljesen új autónk is, amivel szeretnénk fölvenni a versenyt a mezőnnyel.”

A csapat kapcsán nagy kérdés, vajon kik vezetik majd ezen új autókat a következő bajnokságban. Will Stevens helyzete erősebbnek tűnik, Roberto Merhit nemrég Alexander Rossi miatt állították félre, s az istállóval a Mercedes-kapcsolat révén szóba hozták Pascal Wehrleint is. „Nincs nyomás rajtunk ilyen szempontból” – jelentette ki Lowdon. „Pascal nagyon jó versenyző, de sok jó versenyző vár arra, hogy a Forma–1-be jusson, és sok jó versenyző akar a Forma–1-ben maradni. Szóval egészen jó helyzetben vagyunk.”

Ami Wehrleint illeti, Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója is arról beszélt, korántsem biztos a német F1-es debütálása. „A Mercedes motorjával és a Williams technológiai segítségével a Manor ülése is értékessé válik. De a Pascalról való egyeztetés még nem zárult le. Előbb fejezze be a DTM-et hiba nélkül, aztán majd beszélünk a lehetőségekről. De nemcsak a Manorról van szó, más lehetőségei is vannak az F1-ben” – jelentette ki.

További tartalmak