Musorujsag
Élő Eredmények

A McLaren e-mailben adta ki védence útját – pont a születésnapján…

Motorsport, McLaren
Tegnap több hiteles forrás is tényként közölte, a McLaren-Honda elengedi harmadik számú versenyzőjének, Kevin Magnussennek a kezét. A csapat ma hivatalosan is bejelentette az együttműködés megszakítását, a pilóta pedig a részletekről is beszélt…
Kevin Magnussen (Fotó: Moy / XPB Images) Kevin Magnussen (Fotó: Moy / XPB Images)

A McLaren vezetői hosszas gondolkodás után, a 2014-es szezon végén közölték a nyilvánossággal, hogy Jenson Button lesz Fernando Alonso csapattársa, a tavaly bemutatkozó Kevin Magnussen pedig tesztversenyzőként folytatja pályafutását. A fiatal dán akkor még bízott abban, hogy 2016-ban visszatérhet az alakulathoz, a britek viszont nem változtatnak pilótapárosukon, Magnussennek pedig jelenlegi posztjáról is távoznia kell.

Ezt csütörtök este több hiteles forrás is tényként közölte, pénteken pedig az érintett is megerősítette, el kell hagynia nevelőalakulatát; nyilatkozata során a „szakítás” körülményeiről is beszélt. „Való igaz” – felelte a Motorsport munkatársának, amikor szóba kerültek a távozásával kapcsolatos híresztelések. „Amikor elérkezett a szerződésben lévő opció meghosszabbításának a határideje, várni kezdtem. Néhány napig semmit sem hallottam felőlük, majd úgy egy héttel később kaptam egy e-mailt Ron (Dennis) asszisztensétől” – meséli a 23 éves sportember.

SEGÍTS JOBBÁ TENNI!Sokszor írtok posztjaink alá ötletet, kritikát a Telesport.hu weboldallal kapcsolatban. Most…

Posted by Boxutca on 2015. október 16.

„Amikor megláttam az üzenetet, már sejtettem miről szólhat. Egy rövid bekezdés volt, amiben elmagyarázták, hogy már nem számítanak rám a jövőben. Ami azt illeti, ez az üzenet pont a születésnapomon érkezett meg” – magyarázza Magnussen, majd egyértelművé teszi, nem rázta meg az elbocsátás híre, sőt számított is rá. „Nem bánkódtam. Ez csak egy szerződés, nem? Nincs szükség semmilyen felhajtásra! Nézzék, sokszor elmondtam, hogy a McLarennél akarok versenyezni, nekik viszont szerződésük van mindkét pilótájukkal. Akkor kaphatok lehetőséget, ha valamelyikük visszavonul, de ez nem most következik be, szóval egyértelmű volt, hogy nem lesz helyem…”

Kevin Magnussen (Fotó: Batchelor / XPB Images) Kevin Magnussen (Fotó: Batchelor / XPB Images)

A Forma-Renault csúcskategóriájának korábbi bajnoka természetesen továbbra sem tett le a Forma-1-ről, sőt elmondása szerint a McLarenen kívül is vannak lehetőségei (a nemzetközi sajtóban megjelenő hírek szerint a Lotusszal és a Manorral is kapcsolatba lépett). „Több Forma-1-es csapattal is tárgyaltam, és a megbeszélések közül néhány még folyamatban van. Szóval, még van esélyem! Továbbra is a Forma-1 a célom. Az ambícióim változatlanok. Tudom, hogyan kell versenyeket és bajnoki címet nyerni; még mindig F1-es világbajnok akarok lenni!” – fogalmaz.

Bár több csapattal is kapcsolatban van, tudja, nincs garancia arra, hogy 2016-ban ismét ott lesz a királykategóriás megmérettetések rajtrácsán. Még egy évet azonban nem szeretne „tétlenkedéssel” tölteni, azaz abban az esetben, ha egyik F1-es istállóval sem tud megegyezni, más kategóriákban próbál szerencsét. „Azért vagyok itt, hogy versenyezzek, szóval versenyezni fogok! Nem szeretnék belemenni a részletekbe, de az elmúlt napokban, hetekben izgalmas lehetőségek kerültek elém. Abban pedig mindenki biztos lehet, hogy az egyik ilyen lehetőséget biztosan ki fogom használni” – zárta gondolatát a 2014-es ausztrál futam második helyezettje.

Pénteken a McLaren Csoport első embere, Ron Dennis is megerősítette, hogy Magnussen elhagyja az alakulatot; a brit szakember egy hivatalos közleményben mondott köszönetet a fiatal pilóta „látványos és profi” munkájáért. „2014-ben helyt áll Jenson mellett, aki egy rendkívül tapasztalt és gyors világbajnok. Az első versenyén dobogóra állhatott, erre joggal lehetünk büszkék. Egy tehetséges versenyzőről van szó, aki megérdemli, hogy a Forma-1-ben versenyezzen, ahogyan azt Jenson is elmondta. Egyértelmű, hogy jövőre nincs számára hely versenyzőként a csapatunknál, viszont semmi szégyellenivaló nincs abban, ha az ember két világbajnok mellől szorul ki. Sok sikert kívánunk neki, és igyekszünk segíteni, hogy elkezdhesse pályafutása következő szakaszát!” – nyilatkozta.

Kevin Magnussen (Fotó: Moy / XPB Images) Kevin Magnussen (Fotó: Moy / XPB Images)

További tartalmak